Per segon any consecutiu, i en aquesta segona edició amb la intenció de consolidar aquesta iniciativa com a esdeveniment anual, se sumen als tres estudis del primer any 8 estudis més, sent onze els que obriran les seues portes al públic en unes jornades d’estudis oberts en els quals es mostraran obres de 65 artistes contemporanis.
Enguany Alacant Open Studios tindrà lloc l’última setmana de novembre, els dies divendres 29, dissabte 30 de novembre i el diumenge 1 de desembre. Aquesta iniciativa atrau a adults de totes les edats i famílies interessades en la cultura i l’art contemporani pel que està dirigida a tots els públics.
El dilluns 18 de novembre a les 19 hores s’ha organitzat una taula redona en la llibreria Pynchon & Co al carrer Segura, 22 d’Alacant, en la qual participaran les artistes Ana Pastor i Elena Jiménez i la galerista Begoña M. Deltell, sota el títol “Alacant Open Studios. La veu de l’artista”, on es plantejaran les qüestions relacionades amb la producció de l’art des del punt de vista de les mateixes autores.
Si bé en la primera edició de l’any passat l’assistència de públic es va calcular que va ser de més 500 persones, enguany, amb l’increment de 8 estudis més s’espera una afluència significativament major. A més, aprofitem la coincidència de l’esdeveniment amb la finalitat de setmana de Black Friday, la qual cosa augmenta el trànsit de visitants a Alacant. El públic prové principalment d’Alacant i localitats pròximes, per la qual cosa es preveu un interés creixent a nivell provincial.
Els 11 estudis participants en aquesta segona edició d’Alacant Open Studios són els que es relacionen a continuació juntament amb els artistes que participaran en cadascun d’ells:
1.- Estudi BAÑULS. Miguel Bañuls, Pepe Gimeno, Juan Fuster, Roger Magic, Delgadodavid, Sandra Zajac, Mar García Torregrosa. C/ Marco Oliver, 3.
2 .- Estudi RUBÉN GoMo i Col·lectiu Local. Ruben GoMo (Radioboy+), Aurora Domínguez, Pablo Bellot, Aurelio Ayela, Ignacio Chillón, José Mª Torres Nadal, Juan Carlos Rayas, Col·lectiu Local. C/ Alferes Rojas, 4.
3.- Estudi AIGUALIT 24. Carolina Diego, Ana Pastor, Miriam M. Guirao, Kribi Heral, Luisa Pastor, Lucía Morate, Juan F. Navarro, Marina Iborra. C/Tinent Aigualit, 24.
4.- Estudi PG. Perceval Graells, Aurelia Masanet, Mª Dolores Mul·là, Beatríz Freire, Cayetano Ferrández, María Chana, Juan Carlos Nadal, Dionisio Gázquez, Hans Some, Jaume Marzal. C/ Tinent Durán, 3.
5.- Estudie L’ELÈCTRICA. Paloma Blanco, Adrián Bago, Reme Perni, Segimon Vilarasau. C/ Mestre Marqués, 30.
6.- Estudi JAIBO-*VIDEOGENIC. José Luis Navarro, Adán Aliaga, Michael Meert, Miguel Garví, David Valero, Patri Llorens, Pau Colomina, Mike Mtnz. C/ Mestre Marqués, 70.
7.- Estudi JUANJO HERNÁNDEZ. Juanjo Hernández, Pilar Sala, Javier Pastor, Francis Morell, Carme Jorques. Av. dels Comtes de Soto Amé, 31, baix drcha.
8.- Estudi EDUARDO LASTRES I ELENA AGUILERA. Eduardo Lastres i Elena Aguilera. C/Belfast, 27 baix iz.
9.- Estudi MORÁN BERRUTTI-RAFA VERDÚ. Morán Berrutti, Rafa Verdú, Feta Pols, Gemma Moltó GMMGMRA, Bea Verdú. C/ Nova Baixa, 18.
10.- Estudi LOLI MOLONI-ANDREA MORENO. Loli Moloni, Andrea Moreno Orts, Ana Casanova. C/ San carlos, 53, baix drcha.
11.- Estudi OU. José Such, Jero Martínez, Isabel Rico, Salvador Galán. C/Sant Carles, 53 sota esq.
Encara que els estudis no estan en la mateixa zona, no estan molt allunyats els uns dels altres, així que per a no perdre’s cap, s’ha dissenyat un pla amb les rutes indicant les ubicacions de cadascun d’aquests estudis.
La iniciativa s’inspira en esdeveniments similars com Carabanchel Dissenya (Madrid) i Ruzafart (València), combinant el millor de tots dos formats per a oferir una experiència única. Sorgeix, en aquest cas, del desig d’els/les artistes de contribuir a l’activació de l’escena artística entorn de les arts visuals i donar-los visibilitat a la nostra ciutat a través d’un canal no convencional com són els propis estudis, on es produeix l’art, enfront dels espais tradicionals més estetizados com són els museístics o galerístics. Es tracta ni més ni menys de crear sinergies entre els artistes unint forces i esforços enfront de l’escassetat de canals de difusió, promoció i exhibició, i especialment per la precarietat del sector.
Cal destacar que no es tracta d’una col·lectiva a l’ús, atés que tampoc són espais destinats a l’exhibició, no obstant això, és un esdeveniment que proporcionarà moltes sorpreses, que acostarà d’una forma més assequible i desproveïda de prejudicis a les obres d’art. Les obres que es podran gaudir donaran compte de la diversitat de procediments, llenguatges, estètiques, disciplines i pràctiques artístiques que responen a la diversitat d’artistes participants. Aquestes en la seua majoria són de formats xicotets, la qual cosa permet no sols la participació d’un número major artistes, sinó que posa a la disposició del visitant la possibilitat d’adquirir art a un preu més que assequible. Amb això es contribueix a l’èxit de l’esdeveniment, però especialment a la possibilitat que els i les artistes continuen en les seues produccions per xicoteta que siga la seua contribució.
Es tracta d’un cap de setmana inoblidable i un esdeveniment artístic destacat, una ocasió única per a explorar la creació contemporània en un context comú: Alacant Open Studios. A través de la particularitat de cada estudi i la creativitat dels i les artistes participants, l’esdeveniment posa en relleu el talent creatiu que floreix a Alacant, un talent que necessita suport i protecció. És, per tant, una gran oportunitat per a fer un anomenat a empreses, entitats públiques i privades, col·leccionistes i amants de l’art, convidant-los a col·laborar i formar part de l’esdeveniment com a impulsors de la creació contemporània a la ciutat. Aquest suport és essencial per a evitar la fuga de talent, atraure nous creadors, oferir espais de treball als qui els necessiten i enfortir les seues produccions.
Horari de visites Divendres 29 de nov de 18 a 22 h.
Dissabte 30 de nov d’11 a 22 h.
Diumenge 1 de dic d’11 a 14 h.
Comentarios