Els més de 2.175 visitants que van accedir en la Nit en Blanc  als museus municipals en la nova edició de la gran festa organitzada per l’Ajuntament d’Alacant, a través de la regidoria de cultura en la ciutat d’Alacant recolzen l’èxit de participació de la ciutat, que va registrar un augment de 300 persones pel que fa a l’any passat, en el MACA, les Cigarreras i la Sala d’exposicions de la Llotja que van obrir les seues portes divendres passat de 20 fins a la 1 de la matinada .

L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla ha mostrat la seua satisfacció amb el balanç «ja que el nostre objectiu era superar el nombre de visitants de l’edició anterior i s’ha aconseguit«, a més «d’haver oferit una programació de primer nivell per al gaudi d’alacantins i turistes«.

El MACA va arrancar la nit amb la conferència del Premi Nacional d’Arts Plàstiques, Eva Lootz per a continuar amb un taller familiar en el qual més de 300 persones van crear els seus estels al més pur estil Juana Francés i una sessió de relats nocturns, en la qual 200 persones es van submergir en els contes d’Alberto Celdrán.

La Llotja va explicar com a protagonistes a l’alacantí, Daniel García Andújar i l’actuació de Jazzteroid, que va estar amenitzant tota la vetlada. Cigarreras, per la seua banda va apostar pel cinema mut amb música en directe.

Al costat dels tres museus municipals, el Museu de la Volvo, el MARQ, el MUA i l’Institut Juan Gil Albert van participar un any més en la celebració.

Visita guiada Exposició Inversió Matricial. IAC Gil-Albert. Foto: Gabinet Premsa. Aj. Alacant

Visita guiada Exposició Inversió Matricial. IAC Gil-Albert. Foto: Gabinet Premsa. Aj. Alacant

D’altra banda, quasi tres mil persones van celebrar divendres passat ‘La Nit en Blanc’ en el MARQ on van gaudir d’una vesprada plena de propostes per a tota la família sota el títol ‘Els primers pobladors’. Els assistents van poder admirar l’exposició ‘Rupestre. Els primers santuaris’ les visites dels quals es van perllongar fins a la una de la matinada. Cuentacuentos, tallers, jocs, música i ball a l’aire lliure van completar la vetlada que, una vegada més, ha superat totes les expectatives de participació. Per la seua banda, l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert va concentrar a un bon nombre d’assistents en la inauguració, trobada i visita guiada a l’exposició ‘Inversió Matricial. Do it yourself’, d’Alberto V. Santonja i comisariada per Gabriel Songel.