La regidora de Medi Ambient, Esther Díez, ha assistit aquest matí en el Clot de Galvany a la solta de 30 exemplars de cercetas pardilla, juntament amb el tècnic municipal de Medi Ambient, Juan Carlos Aranda, i el tècnic de conselleria Marcos Ferrández.
Tal com ha explicat Díez, es tracta de 30 exemplars que se sumen als 30 exemplars que es van alliberar el mes de març.
“La cerceta és una espècie en perill d’extinció i, per tant, la qual cosa s’està fent és un treball de recuperació d’aquesta anátida. La part del sud-est d’Espanya és en la qual habita la major part de la població d’aquesta espècie i estem treballant per a recuperar aqueixa població en un treball que es fa en coordinació amb el servei de Vida Silvestre de la conselleria de Medi Ambient”, ha indicat la regidora.
Díez ha explicat que el sistema de solta és el mateix que se segueix en altres paratges com El Fondo. “S’habilita una gran gàbia perquè els exemplars estiguen una setmana en adaptació de manera que quan es duga a terme la solta els ocells estiguen ja adaptades a l’entorn en el qual seran alliberades. A més, durant un temps se’ls continua fent una alimentació suplementària per a aconseguir l’èxit de la solta”.
Díez ha dit que hui ja es podien observar en el paratge alguns dels exemplars que van soltar al març, i ha indicat que alguns d’ells ja estan fins i tot niant.
Aguilucho lagunero y somormujo lavanco
Per part seua, el tècnic municipal de Medi Ambient, Juan Carlos Aranda, ha apuntat “en aquesta temporada ha arribat alguna sorpresa per al paratge, probablement associada a la tranquil·litat que han viscut els animals coincidint amb l’estat d’alarma. Així, hem obtingut noves cites de reproducció per al paratge, una d’elles és la del aguilucho lagunero, un rapinyaire molt associat a aquests ambients. Per primera vegada hem observat en el Clot a una parella fent una plataforma per a un niu, signe clar que tenen intenció de reproduir-se”.
Una altra cita important de reproducció és la del somormujo lavanco, segons Aranda, “una espècie aquàtica que abans s’observava rarament en el paratge i de la qual enguany hem observat algun niu i fins a algun pollastre en la tolla central. És molt important que s’incorporen a la cria en el paratge espècies noves”.
Comentarios