Cristina de la Valle i Marcos Rodríguez ens proposa un Pacte. Un pacte al costat del mar i no en un garatge a l’ús. Un pacte de vida per a la seua música realitzada junts de forma molt intensa. Tota aqueixa energia es troba en els seus últims deu temes que presenten aquest dissabte a la Sala ONE de Sant Vicent a partir de les 22 h. I tot això, de forma resumida, ens ho compta Cristina de la Vall que ens ha regalat el seu temps per a explicar-lo i dir-nos com l’està vivint en primera persona.
Pregunta: Véns una altra vegada a Alacant a la Sala One a estrenar el vostre disc. A Alacant tinc la sensació de que t’assegues bé treballant.
Resposta: Em sent molt feliç no solament amb Amistades Peligrosas sinó per treballs nous com ELLA BAILA SOLA que estic desenvolupant. Quan era jove vam haver de vindre a la Comunitat Valenciana, per tant, a Alacant també i en la meua adolescència es va convertir en un referent.
P: Com us sumeu Marcos Rodríguez i tu? quin és el nou temps d’Amistats Perilloses?
R: Estic en el millor moment de la meua vida i és la primera vegada que estic gaudint més en el meu treball de creació musical. Cada dia i moment amb Marco estic vivint-ho molt bé i per tant des de la meua professió estic gaudint molt, molt intensament. Som dues ànimes bessones molt energètiques que sentim igual per a volar en l’escenari amb una compenetració brutal amb una comunicació molt essencial. Una mica de màgia nascuda de forma natural estant en la mateixa línia d’emocionar-nos amb les mateixes coses, vivint les 24 hores.
P: Pacto de sal. Què significa.
R: Precisament el que t’he comptat és ho ocorre. Ens vam conéixer Marcos i jo al costat del mar on vam fer un pacte per a tota la vida. Tenim històries i vides, els nostres pactes creats individualment, que ara ho hem sumat. La majoria de les cançons són d’autoria de Marcos amb un recorregut per l’amor, el dret a estimar i del desamor sa. L’amor ha de ser un antídot en la nostra societat. Afig que hi ha una peça en el disc que és recopilatòria de la història d’Amistats Perilloses que tanca el disc, que es diu Relats d’una història.
P: Com definiries aquest disc: transgressor, sensual, valent, amorós…
R: És valent perquè traure un disc hui és de gran valentia clar. La música no ha d’estar travessat només per les lleis del mercat on David pot guanyar a Goliat perquè creiem en la música. I és un acte transgressor perquè fem un enregistrament en una església del segle XIII d’Alcalá de Henares on parlem d’una relació amoroses de dones majors en un lloc aquest on els representants de l’església diuen coses com que l’homosexualitat és una malaltia.
P: Fundadora i presidenta actual de la plataforma de dones artistes contra la violència
R: La música, més enllà dels èxits o de recórrer el món, té una fi social i de compromís. En 1998 vaig haver de deixar Amistats Perilloses perquè necessitava aquest nou escenari de treball. És essencial utilitzar la música per tot el món per a demanar la pau.
La violència sobre les dones és un problema internacional on hem d’actuar. El moviment actual de la lluita de les dones és imparable i ja no està ocult. És probablement el primer problema del món i per tant del nostre país. Quan una dona arriba a una comissaria li l’ha de creure. En qualsevol cas, les lleis al nostre país van per davant, però en canvi la societat encara no és sensible a més de ser molt permeable al masclisme.
Comentarios