La Torre dels Vaillo reobrirà les seues portes al públic aquest cap de setmana després d’anys tancada. A partir del dissabte els il·licitans i turistes “podran pujar a aquest mirador en el qual podran gaudir d’una visió única del Palmerar i de tot el municipi”, ha assenyalat l’edil de Serveis Públics, Claudio Guilabert. “Un dia més en aquests 40 dies que portem en el govern municipal en el qual anunciem la recuperació de part del nostre patrimoni, com ja s’ha fet amb el pati dels tarongers de l’antic convent de Clarisses

En les últimes setmanes les brigades municipals han dut a terme els treballs de condicionament de l’interior de la torre, la plantació de tarongers i magraners en els horts històrics de voltant, labors de neteja i reparació de les lluminàries que han sigut objecte d’actes vandàlics. “Una nova il·luminació per a enaltir la importància i d’aquesta torre”, ha explicat el regidor.

La Torre dels Vaillo romandrà oberta els dissabtes i diumenges per al públic en general, en horari de 10.00 a 14.00, i entre setmana estarà disponible per a grups acompanyats per una guia, sota petició prèvia en la regidoria de Cultura. A més, a partir del de setembre es podran concertar visites dels centres educatius. “Volem explicar el sistema de defensa del municipi i l’entramat de torres del litoral a l’interior dins del projecte de recuperació del nostre patrimoni”.

D’aquesta manera, segons l’edil de l’àrea, es vol implantar una ruta de torres per tot el municipi. La següent obertura serà la torre de Calendura i Calendureta en la plaça de Baix per a la qual s’està estudiant com facilitar el seu accés, mentre que a la Torre de Ressemblanch “ja s’està estudiant una possible actuació que seria similar a la de Vaillos, per a destacar la seua majestuositat”.

“Aquesta és una iniciativa molt positiva, que defineix l’estil del nou govern municipal”, ha afegit.