Sure We Ca és un centre de centre de reciclatge, un espai sostenible i comunitari situat a Brooklyn, Nova York, però també l’entorn on es desenvolupa l’última història del director alacantí Adán Aliaga i Àlex Lora. En un moment on el consum forma part de la nostra societat i on convivim amb deixalles orgàniques i no orgànics, moltes persones, la majoria d’ells immigrants obtenen el seu manteniment treballant en la recollida d’aquests productes.

En 2018, el curtmetratge documental The Fourth Kingdom, codirigit per Adán Aliaga i Álex Lora, va ser nominat als Premis Goya i guanyador del premi al Millor Curtmetratge Documental en la Primera Edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià. Ara, i després de l’èxit collit, arriba ara a les sales la versió llargmetratge que produeix Jaibo Films (premi en SOU Cultura 2018 categoria Indústries Culturals i Creatives) al costat d’Álex Lora PC i Isa Feliu PC. Està nova producció compta amb la participació de Sundance Institute, International Documentary Association, Àpunt Mèdia, Institut Valencià de Cultura, Cort Final, Abycine Llança, Moviestar + i TV3.

“El Cuarto Reino. El Reino de los plásticos” és un llargmetratge documental que ha sigut seleccionada en Festivals Internacions com Big Sky (USA), Festival Internacional de Cinema de Guadalajara (Esment Especial del Jurat), Atlanta Film Festival (Premi al Millor Llargmetratge Documental), Krakow Film Festival (Premi FIPRESCI i Silver Horn), Xangai International Film Festival, Hong Kong International Documentary Festival i recentment en DOCNY. A nivell nacional aquesta pel·lícula va tindre la seua estrena en el Festival de Màlaga i ha participat en festivals com DOCUMENTAMADRID on va obtindre el premi al Millor Documental Nacional i Premi Filmin i en el Festival de Cinema de Madrid – PNR on ha obtingut quatre guardons, incloent Millor Pel·lícula i Premi de la Crítica. A més, el documental va ser seleccionada dins del programa Made in Spain del Festival de Sant Sebastià, secció que fa un repàs del millor de la cinematografia nacional d’enguany, aconseguint una nominació al Premi Lurra, organitzat per Greenpeace.

La crítica s’ha rendit a aquesta pel·lícula social que fa el salt a les sales cinematogràfiques i que inicia la seua marxa el pròxim 8 de novembre a Alacant per a després traslladar-se a Madrid i Barcelona el 22 de novembre juntament amb altres passades repartides per diferents comunitats autònomes.

Amb motiu de la preestrena a Alacant el director alacantí Adán Aliaga acudirà a la passada de les 20h als cinemes Kinépolis per a presentar la pel·lícula a tots els espectadors interessats en aquesta història social que posa de manifest “el somni americà”. En total s’han programat dues passades per a poder gaudir d’aquesta pel·lícula a les 18 i a les 20h i la recaptació de la mateixa es destinarà a la campanya actual del centre Sure We Ca de Nova York centrat no sols en el reciclatge sostenible sinó en el suport de la comunitat local, sobretot entre la població més vulnerable, promoure la inclusió social, la consciència ambiental i l’apoderament econòmic.

A més, aqueix mateix dia, s’inaugurarà després de la projecció una exposició amb fotogrames de la pel·lícula en la seu de la productora Jaibo Films (Maestro Marques, 70 03004 Alacant) com a espai i punt de trobada de la cultura audiovisual alacantina.

Tráiler

SINOPSIS

Los habitantes de un centro de reciclaje a las afueras de Nueva York comparten una misma decepción: la falsa promesa del sueño americano. René, Walter, Eugene, Pier y Ana, continúan trabajando para mantener viva la esperanza, mientras se cuestionan los grandes misterios del universo.

 LOS DIRECTORES: ADÁN ALIAGA Y ÁLEX LORA

Adán Aliaga estrena su primera película como director, La casa de mi abuela, en 2006, con la que obtiene el Premio Joris Ivens a la Mejor Película Documental en IDFA, entre otros muchos reconocimientos. Desde entonces ha rodado siete largometrajes más, obteniendo diferentes premios nacionales e internacionales, entre los que destacan la nominación a los premios de la Academia Europea, el premio Pilar Miró a la Mejor Ópera Prima en el Festival de Cine de Valladolid, Caracola de Oro a la Mejor Película en Alcances, Mejor Película en el Festival PNR de Madrid, Mención Especial del Jurado en el Festival de Málaga, un NY-Emmy y una nominación a los Premios Goya.

Álex Lora ha formado parte en dos ocasiones de la Selección Oficial de Sundance (“Odysseus’ Gambit”, 2012; “Godka Cirka”, 2014). Ha recibido tres nominaciones y dos premios NY-Emmy por la serie documental “Nueva York”. Àlex también ha recibido un Gaudí de la Academia Catalana y ha sido nominado en tres ocasiones por sus obras (“Godka Cirka”, 2014; “Odysseus’ Gambit”, 2012  y “Enterrados”, 2010) y su corto documental “The Fourth Kingdom” (2017) fue nominado a los Premios Goya. Fue finalista de los Oscar-Student Academy Awards por su película “Us” en 2012. Su último documental “Thy Father´s Chair” se estrenó en IDFA Amsterdam (2015). Su trabajo ha recibido más de 100 premios en algunos de los festivales más aclamados internacionalmente.

LA INICIATIVA SURE WE CAN

SURE WE CAN es un centro de reciclaje, un espacio sostenible y comunitario situado en Brooklyn, Nueva York. Es una organización sin ánimo de lucro donde personas sin techo o en dificultades pueden trabajar reciclando botellas y latas que encuentran en las calles de la ciudad. La iniciativa, que ya lleva más de 10 años en funcionamiento, promociona la inclusión social y el cuidado del Medio Ambiente, ofreciendo un puesto de trabajo a personas marginadas por la sociedad. En SURE WE CAN se recogen más de 10 millones de botellas y latas al año y hay más de 500 “recogedores” en plantilla.

SINOPSI

Els habitants d’un centre de reciclatge als afores de Nova York comparteixen una mateixa decepció: la falsa promesa del somni americà. René, Walter, Eugene, Pier i Ana, continuen treballant per a mantindre viva l’esperança, mentre es qüestionen els grans misteris de l’univers.

ELS DIRECTORS: ADÁN ALIAGA I ÁLEX LORA

Adán Aliaga estrena la seua primera pel·lícula com a director, La casa de mi abuela, en 2006, amb la qual obté el Premi Joris Ivens a la Millor Pel·lícula Documental en IDFA, entre molts altres reconeixements. Des de llavors ha rodat set llargmetratges més, obtenint diferents premis nacionals i internacionals, entre els quals destaquen la nominació als premis de l’Acadèmia Europea, el premi Pilar Miró a la Millor Òpera Prima en el Festival de Cinema de Valladolid, Caracola de Oro a la Millor Pel·lícula en Alcances, Millor Pel·lícula en el Festival PNR de Madrid, Esment Especial del Jurat en el Festival de Màlaga, un NY-Emmy i una nominació als Premis Goya.

Álex Lora ha format part en dues ocasions de la Selecció Oficial de Sundance (“Odysseus’ Gambit”, 2012; “Godka Cirka”, 2014). Ha rebut tres nominacions i dos premis NY-Emmy per la sèrie documental “Nova York”. Àlex també ha rebut un Gaudí de l’Acadèmia Catalana i ha sigut nominat en tres ocasions per les seues obres (“Godka Cirka”, 2014; “Odysseus’ Gambit”, 2012 i “Enterrados”, 2010) i el seu curt documental “The Fourth Kingdom” (2017) va ser nominat als Premis Goya. Va ser finalista dels Oscar-Student Academy Awards per la seua pel·lícula “Us” en 2012. El seu últim documental “Thy Father´s Chair” es va estrenar en IDFA Amsterdam (2015). El seu treball ha rebut més de 100 premis en alguns dels festivals més aclamats internacionalment.

LA INICIATIVA SURE WE CA

SURE WE CA és un centre de reciclatge, un espai sostenible i comunitari situat a Brooklyn, Nova York. És una organització sense ànim de lucre on persones sense sostre o en dificultats poden treballar reciclant botelles i llandes que troben als carrers de la ciutat. La iniciativa, que ja porta més de 10 anys en funcionament, promociona la inclusió social i la cura del Medi Ambient, oferint un lloc de treball a persones marginades per la societat. En SURE WE CA es recullen més de 10 milions de botelles i llandes a l’any i hi ha més de 500 “recollidors” en plantilla.