L’Alcalde i la regidora de Museus van visitar divendres passat les excavacions del jaciment de la vila romana de Casas del Camp on han aparegut enterrats nombrosos esquelets de cavalls datats entre els segles II a. C. i IX d. C.
Divendres passat 15 de novembre l’Alcalde, Fulgencio Cerdán i la regidora de Museus, Elena Benítez van visitar el jaciment arqueològic de les Cases del Camp acompanyats per la directora del Museu Arqueològic, Laura H. Alcaraz. El motiu de la visita era conéixer els treballs que s’estan desenvolupant amb motiu de la desena campanya d’excavació arqueològica en la parcel·la 36 del polígon 11 la qual és propietat d’Ana Selva Abargues.
La visita va estar guiada per l’arqueòloga Luz Pérez, coordinadora d’aquesta campanya en la qual li acompanyen els treballadors especialitzats, Miguel Martín i David González. El principal objectiu d’aquesta nova campanya és finalitzar l’excavació d’una fossa-abocador la singularitat del qual radica en l’abundància de restes de fauna equina trobada en el seu interior. Així mateix s’han trobat altres restes inorgàniques pertanyents a peces de ceràmica i vidre i fragments de rajoles i de morter arrebossat.
Aquests treballs formen part de la investigació «Poblament antic a les valls de Villena» que duu a terme el Museu José María Soler des de l’any 2006, data en la qual es va iniciar una exploració superficial en la Partida del Camp de Villena que va permetre delimitar l’extensió de la vila romana. Des de llavors s’han produït interessants troballes en les diferents intervencions arqueològiques estivals, entre els quals destaquen un bany privat, un pou, una estada de caràcter agrícola, una fossa amb enderrocs i una altra mixta objecte de la present campanya.
Per a il·lustrar els descobriments es va elaborar una exposició gràfica a l’interior de la caseta-oficina situada en la parcel·la on l’arqueòloga i la directora del Museu Arqueològic van explicar la importància de les troballes descobertes en la vila romana durant l’última dècada. Així mateix, Luz Pérez va plantejar la conveniència d’emprendre estudis especialitzats sobre la fauna localitzada fins al moment en la fossa-abocador, així com la possibilitat de posar en valor els vestigis de la vila romana en un futur per a millorar la seua conservació i donar-lo a conéixer a villenenses i visitants.
Comentarios