El Teatre Principal d’Alacant va presentar el mes de novembre passat l’avanç de la programació d’aquesta primavera. Aquesta divendres a les 11,30h el regidor de Cultura Antonio Manresa, Ana Ponsoda, directora Regional Alacant Centre de Banc Sabadell, Alicia Garijo, delegada Territorial del IVC a Alacant i la subdirectora del Teatre Principal, María Dolores Padilla han anunciat els 22 espectacles que completen la seua pròxima programació en una roda de premsa que ha tingut lloc en el vestíbul del Principal.
El Principal presenta la seua programació d’aquesta temporada al complet perquè el públic tinga temps per a planificar l’oci d’aquests pròxims mesos. Com sempre, el Teatre Principal aposta per la qualitat, la diversitat i l’heterogeneïtat de les seues obres i funcions, per a satisfer la demanda dels alacantins, xicotets i majors. Entre els espectacles presentats que completen la programació d’aquesta primavera trobem teatre, música, dansa, lírica, màgia i espectacles familiars.
Manresa ha declarat “La programació del Principal segueix en una línia ascendent des de 2019 i la dels mesos de febrer a juny que acabem de presentar, és una prova evident de la qualitat i diversitat que, a més ve acompanyada de la resposta del públic. Des de l’Ajuntament d’Alacant continuarem apostant pel Teatre Principal per a convertir-lo en un referent a la nostra ciutat, a la nostra província i a nivell nacional”.
En paraules d’Alicia Garijo, “Creiem que aquest nou trimestre és una mostra fefaent de la línia que, des del IVC, es desitja impulsar: d’una banda, que cada temporada existisca una millor programació, en quantitat, qualitat i diversitat; i, en segon lloc, que la ciutadania senta que el Teatre Principal i el Teatre Arniches són els referents de les arts escèniques de la ciutat. Ens congratula veure en la programació els treballs de la coreògrafa i ballarina alcoiana Sol Picó o Creacción de Iratxe Ansa; directors com Veronese o Iaio Càceres o propostes com a Lectura fàcil o Ladies Football Club, a més de propostes valencianes com Eugeni Alemany o El Pla de la productora valenciana Olympia Metropolitana. Per això, donem la benvinguda a aquesta nova proposta carregada de bon teatre, dansa i música”.
La subdirectora ha manifestat “De nou el Principal presenta una programació pensada per a tots els públics, amb muntatges nacionals i internacionals de gran qualitat artística i que pretenen formar part de l’agenda cultural dels alacantins amb un total de 52 propostes per a triar i continuem mantenint els mateixos preus des dels últims 10 anys.  I continuem incrementant el nostre compromís i implicació amb les Institucions de la nostra ciutat i província com és el cas del Festival Abril en Dansa”.