El Nadal Alcoià es caracteritza per tindre elements únics com la trilogia amb les Pastoretes, el Ban Reial amb les burretes, el Campament Reial o la Cavalcada més antiga d’Espanya, en la que prima la tradició i els patges porten els regals mentre els Reis d’Orient recorren el centre i zona Alta d’Alcoi. També tenim Tio Piam, Mercat de Nadal, una enramada pròpia del Nadal Alcoià, el telegrama que anuncia l’arribada dels Reis o el Betlem homenatge a Luis Solbes ubicat en la Glorieta i com no, el Betlem de Tirisiti, elements únics del Nadal Alcoià.

Precisament, Tirisiti cobrarà vida de nou i estarà en el Trenet que ja s’ha convertit en una tradició més del Nadal Alcoià. Estarà en funcionament del 23 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener.

El trenet decorat amb elements de Tirisiti recorrerà diferents punts de la nostra ciutat, i en ell Tirisiti dinamitzarà el viatge. El tren eixirà des del carrer Sant Llorenç, 2 i anirà per l’Avinguda País Valencià, pont de Maria Cristina, carrer Els Alçamora, pont de Sant Roc, Alameda Camilo Sesto, Pont de Sant Jordi, Sant Tomàs i per la plaça d’Espanya tornarà a Sant Llorenç.

El temps del viatge és de 30 minuts i l’horari serà de 10 a 14 hores i de 17 a 19.30 hores. El preu de l’entrada és de 3 euros i es pot adquirir a https://home.ticketalcoi.com/ca/eventos/pujada-al-tren-de-tirisiti/ o al mateix si queden viatges lliures, tren pagant amb targeta. A cada compra es podran aconseguir com a màxim 8 entrades per persona. Les places màximes són 55 per viatge. De 0 a 3 anys no paguen.