El Teatre Castelar acollirà els caps de setmana del 21 d’octubre al 5 de novembre de la Mostra Escena Elda que enguany compleix la seua edició número 18. La regidora de Teatre, Rosa Vidal, junt Sacra Lleial, de Carasses Teatre, han donat a conéixer els detalls d’un certamen teatral que enguany ha rebut un total de 87 obres, de les quals han sigut finalment seleccionades cinc.
Rosa Vidal ha explicat que «s’han rebut obres de tot el territori nacional, des de la Comunitat Valenciana fins a Andalusia, Madrid, Galícia, Múrcia o Castella-la Manxa, la qual cosa demostra l’interés i la importància que Escena Elda té en el panorama nacional».
Per part seua,. Sacra Lleial ha destacat que «un jurat professional triarà les millors propostes, a les quals se li dotarà de premis econòmics que aniran dels 500 euros per a l’obra guanyadora als 100 euros per a la cinquena finalista. A més, es concediran altres esments sense dotació econòmica: millor actor principal i millor actor de repartiment, millor actriu principal i millor actriu de repartiment, millor posada en escena i millor direcció. I com en la resta d’edicions, es concedirà el Premi del Público, que encara que no té dotació econòmica, és probablement el més valorat ja que reflecteix l’opinió dels espectadors».
Rosa Vidal ha indicat que «les funcions seran dissabtes a les 20.00 hores i els diumenges a les 19.00 hores, amb entrades que es vendran per Servientradas al preu únic de 3 euros».
Les cinc obres a competició són:
• 21 d’octubre, ‘La vigília del pinzell’, de la companyia Teatre en Construcció (Elx). Es tracta d’una comèdia, amb alguns tints dramàtics, en la qual, a més de la pròpia paraula teatral, s’entremesclen altres disciplines artístiques com la música o la dansa.
• 22 d’octubre, ‘Atracament a les 3’, de la companyia Tot sobre Eva (Elx). Una divertida comèdia que parteix d’un guió cinematogràfic de Pedro Masó estrenada a principis dels anys 60
• 28 d’octubre, ‘Perfectes desconeguts’, de l’Agrupació Escènica Enrique Rambal (Utiel). Un sopar casual entre amics acaba convertint-se en una exposició de tots els mals que assoten a la nostra societat: homofòbia, xenofòbia, infidelitats o dependència a la tecnologia.
• 29 d’octubre, ‘Les gracioses mohosas’, de Alpi Teatre (l’Alfàs del Pi). Una obra de teatre clàssic, del segle XVII i escrita per una dona: Feliciana Enriquez de Guzmán.
• 4 de novembre, ‘Madrid 19/67’, de Paraskenia Teatre (Talavera de la Reina). Una àvia i el seu net es retroben després de llargs anys i a partir d’aqueixa trobada aniran aflorant records en els quals la memòria s’activa i, també, els sentiments.
• 5 de novembre, Gala de clausura i estrena de ‘Ne em quitte pas’, de Carasses Teatre. Aquest nou muntatge s’endinsa de ple en la complicada geografia de la naturalesa humana. L’autor del text és Daniel Gil i l’interpreten Eva Ballesteros i Isidro Juan.
Comentarios