Hui divendres 21 de desembre, a les 10.30 hores, i al cinema Yelmo del Centre Comercial Porta d’Alacant se celebrarà una nova edició de Cinema a l’Escola d’Escola Valenciana amb la projecció de les pel·lícules en valencià Les divertides aventures d’El Grúfal, Cavernícola, i La revolta dels contes amb l’assistència de xiquets i xiquetes d’infantil, primer, segon i tercer cicle de primària.

Escola Valenciana té l’objectiu de contribuir a la normalització de la nostra llengua en l’àmbit del cinema, perquè és molt important que l’alumnat valencià es trobe amb referents que parlen en la nostra llengua tant a l’escola com al carrer.

El Cinema a l’Escola té com a objectiu oferir als centres educatius una oferta formativa basada en l’audiovisual per poder treballar mitjançant guies didàctiques aspectes del currículum escolar amb novetats cinematogràfiques del moment amb el segell de versió valenciana.

Més de 800 estudiants de diferents centres educatius de la ciutat d’Alacant d’infantil i els tres cicles educatius de primària assistiran al cinema i podran veure «Grúfal», «Cavernícola» i «La revolta dels contes»

PEL·LÍCULES:

EL GRÚFAL.

Un ratolí passeja alegrement pel bosc. Té molta gana, així que decideix anar a buscar avellanes per atipar-se’n.

Pel camí es troba amb una rabosa, un mussol i una serp tan afamats com ell. Tots tres el volen convidar a dinar a sa casa, però el ratolí, que no es fia pas de les seues intencions, molt amablement declina les invitacions perquè ha quedat amb… el grúfal! Però, què és un grúfal?

CARVERNÍCOLA.

Un humà i un porc senglar són els protagonistes d’una aventura on l’edat de pedra i la del bronze competeixen per fer-se un lloc a la història.

Hauran d’ajudar la seua tribu a véncer el malvat Nooth, jugants’ho tot en un partit de futbol.

LA REVOLTA DELS CONTES.

La Revolta dels Contes és una adaptació del best-seller de Roald Dahl, Revolting Rhymes, per part dels productors d’El Grúfal i d’El Nadal del senyor Branquilló.

És una pel·lícula que recupera personatges i relats clàssics coneguts per tothom per donar-los la volta i introduir-hi girs enginyosos, sorprenents i rabiosament actuals.

L’adaptació al cinema respecta l’esperit transgressor de Roald Dahl i encara va més enllà tot barrejant les històries entre si per fer-ne una de nova i trepidant.