La desena edició de Circarte, que tindrà lloc del 13 al 29 de setembre de 2019 en sis municipis de la província d’Alacant, té preparada una trentena de propostes entre espectacles, tallers i activitats paral·leles de la mà de vint-i-cinc companyies i col·lectius procedents d’Alacant, Murcia, Andalusia, Madrid, Galícia, Castella, Zaragoza, León, França, UK, Holanda o Bèlgica. Quasi tres setmanes repletes d’espectacles i activitats paral·leles, que arrancaran a El Campello el dia 13 i continuaran a Alacant, Sant Joan d’Alacant, Mutxamel, Sant Vicent del Raspeig i Dénia fins al 29 de setembre.

“És una gran satisfacció haver iniciat aquest projecte, en els seus inicis xicotet, autogestionat i gràcies al voluntariat, i arribar a ser, hui dia, un festival de referència i representatiu del circ, almenys a la província d’Alacant, amb 6 municipis implicats, 25 companyies, uns 60 artistes i 3 caps de setmana”, ha declarat Lomi Szil, director artístic del Festival Circarte.

Szil ha reflexionat també sobre les dificultats oposades al llarg de deu anys i la seua obstinació per aconseguir unes condicions dignes tant per a artistes com per a l’equip, als qui ha agraït el seu suport i confiança en el projecte.

Tota la informació relativa a companyies, espais i entrades es pot consultar en la pàgina web www.circarte.com i en les xarxes socials de Facebook, Instagram o Twitter.

Circarte a Dénia

Per segon any consecutiu, Dénia és seu del festival Circarte, que arribarà a la ciutat la vesprada del dissabte 28 de

Companyia Balusca

Companyia Balusca

setembre amb dos espectacles de circ contemporani. La primera cita serà l’espectacle “RAR” de la companyia Balusca, que es podrà veure al carrer La Via a les 19 hores, amb accés lliure.

El festival continuarà amb l’espectacle “Aware” de la companyia Alodeyá Circ- dansa, guanyador de diversos premis. «Aware», concepte japonés que parla de la bellesa i la importància de l’efímer, se serveix de la acrodanza, la corda fluixa, el masteler xinés i els malabars, en combinació amb la música en directe, per a contar històries de trobades i desacords.

“Aware” es podrà veure a l’auditori del Centre Social a les 20.30h prèvia reserva d’entrada a través de la pàgina web del Festival.

Circarte a Alacant

Un any més, l’Ajuntament d’Alacant col·labora amb el Festival, a través de la Regidoria de Cultura. L’edil, Antonio Manresa, ha assenyalat que «Aquest és sens dubte un clar exemple que si es treballa en un mateix sentit, i unim forces, els projectes culturals cobren més força i ens permeten oferir als ciutadans un programa de cada vegada major qualitat». Per a finalitzar ha volgut «agrair l’incansable esforç que des de l’organització del Festival es realitza any rere any, per a poder arribar al punt en el qual ens trobem en la seua desena edició».

La primera companyia a actuar a Alacant serà La Trócola Circ amb “Potted”, una proposada fruit de la investigació en malabars i acrobàcia que ha portat a aquesta companyia alacantina, guanyadora de diversos premis, pels principals festivals i escenaris de huit països diferents. “Potted” arriba ara als Jardins del Palau de la Diputació d’Alacant el diumenge 15 de setembre a les 17h amb accés lliure.

Aqueixa mateixa vesprada tindrà lloc una de les principals cites d’aquesta Desena Edició del Festival, la Gran Gala Internacional Circarte “10é Aniversari”, un espectacle únic creat per a l’ocasió a partir de la combinació dels millors nombres de companyies nacionals i internacionals en un recorregut per diferents disciplines, entre elles, beat box, malabars, antipodismo, equilibris en cadires, acrobàcia aèria en corda o clown. Conformen la Gran Gal·la les companyies Delia Ceruti, Kerol, Angel Sánchez, Nata Galkina i Gran Dimitri. A les 19.00h en el Teatre Principal. Entrades ja a la venda.

Per a desplaçar al públic des dels Jardins de la Diputació fins al Teatre Principal de manera amena i divertida, enguany el Festival proposa la seua primera “Circarte Silly Walk Parade”, una desfilada popular i participativa inspirat en la tècnica de comèdia excèntrica “silly walks” que estarà guiat per la companyia La Xaruga Circ. Arrancarà a les 17.30h des dels Jardins de la Diputació.

Circarte continuarà el divendres dia 20 a les 19.00h en Les Cigarreras amb l’última creació en solitari de Jean Philippe Kikolas, «Calor», una reflexió sobre les relacions humanes i especialment sobre dels oblidats. Un espectacle per a tots els públics, amb reserva prèvia d’entrada.

A continuació arribarà el torn de la Gala “Circarte en Femení”, que reunirà en el Teatre Arniches a les 21.00h el talent de dones artistes de circ, tant consolidades com joves promeses, amb l’objectiu de visibilitzar la creació i interpretació femenina en el món de les arts circenses a nivell nacional i internacional. Participen les companyies Audrey Decaillon, Zenaida Alcalde, Cira Cabases, Laia i Ona, Sandra Carrasco i Les Mamarrachas. Un espectacle per a tots els públics, recomanat a partir de 8 anys. Entrades a la venda en els canals habituals del Teatre Arniches.

Tots dos espectacles es representaran de nou l’endemà, dissabte 21 de setembre. “Calor” comptarà amb dues passades, a les 12.30h i 17.00h., mentre que la Gala Circarte en Femení tindrà lloc a les 21.00h. I se suma a la jornada la proposta “Auri” de UpArte, el “més difícil encara” de la companyia murciana coneguda per les seues acrobàcies de gran complexitat tècnica. La cita serà en el ADDA a les 19.00h. Entrades a la venda a través dels canals habituals del ADDA.

Quant a les activitats paral·leles, la ciutat d’Alacant comptarà amb projeccions de grans clàssics amb el cicle “El Circ al Cinema” en la Filmoteca del IVC els dies 12 i 19 de setembre. Es projectaran, respectivament, una de les obres mestres menys conegudes de Chaplin, “The Circus”, i la gran fita del cinema de terror i film de culte, “Freaks”, de Tod Browning.

També el dissabte 21 al matí el públic de Circarte podrà experimentar el circ en la seua pròpia pell amb el tradicional Taller “Introducció al circ en Família”, impartit per l’Associació de circ alacantina Donyet Ardit en el Centre Cultural Les Cigarreras a les 10.00h. L’activitat requereix inscripció prèvia a través de la Web de Circarte. A les 11.00h del matí tindrà lloc la Mesa redona “Entre bastidors. Reflexions de dones en i després de l’escena”, una jornada de debat i reflexió sobre els rols de gènere en les arts escèniques. La trobada serà en el Teatre Arniches a les 11.00h.