Impulsalicante i la Nova Associació del Voluntariat celebren la tercera edició d’aquest esdeveniment que reuneix aquest 2 de desembre en el ADDA a reconeguts professionals amb les seues experiències socials i humanament transformadores
Alacant torna a celebrar després de la pandèmia, de la mà de l’Agència Local de Desenvolupament Social i Econòmic ‘Impulsalicante’ i de La Nova Associació del Voluntariat, el Congrés de Transformació Social i Humana, que reunirà en la seua tercera edició aquest 2 de desembre en el ADDA a destacats professionals dels mitjans i la política i l’activisme social internacional.
L’esdeveniment ha sigut presentat per la regidor d’Ocupació i Desenvolupament i responsable de Impulsalicante, Mari Carmen d’Espanya, i la presidenta de La Nova Associació del Voluntariat, María Parra, els qui han ressaltat la voluntat de comptar amb persones que transmeten les seues experiències transformadores en els camps de l’acció social, el creixement econòmic, la innovació, l’empresa, la consciència, la comunicació, l’emprenedoria i el lideratge.
També han participat els patrons de l’entitat, l’arquitecte Roberto Pérez Guerras i l’empresari Joaquín Selma, que han animat als alacantins a inscriure’s i «participar en un esdeveniment necessari per a fer una societat cada dia més humana posant en el centre a les ‘Persones amb valor’ com resa el lema del congrés».
“És a dir, persones amb valor que permeten aconseguir els consensos necessaris per a avançar en propostes que milloren les condicions laborals, que contribuïsquen a erradicar la pobresa, a disposar d’una educació de qualitat, a reduir la desigualtat, a aconseguir tractats de pau i a promoure aliances. I persones que, pel seu coratge, la seua valentia, el seu empenyiment, la seua motivació, perseverança, proactivitat i la seua decisió, posen en marxa projectes i iniciatives que facen possible a la societat evolucionar i progressar, i aconseguir una vertadera i efectiva Transformació Social i Humana” ha subratllat María Parra.
Mari Carmen d’Espanya ha ressaltat “la importància d’aquests testimoniatges per a construir organitzacions a tots els nivells i també des de l’Administració basades en la consciència social i el tracte humà, pròximes i accessibles, com a base per a impulsar la transformació de la societat”.
“Qüestions que intentem impulsar cada dia a través de les nostres accions i programes d’orientació i formació per a l’ocupació, així com en el desenvolupament de les nostres estratègies d’impuls del talent i la innovació des dels nostres barris a l’escena internacional a través d’Alacant Futura o Alia”, ha subratllat l’edil.
Participants
Acudiran a aquest esdeveniment a comptar les seues experiències i vivències socials i humanament transformadores, entre les nou del matí i les huit de la vesprada, figures com els periodistes Vicente Vallés (director de l’informatiu de la nit de Antena3, Manuel Cerdán (ex director de Interviú i d’investigació en canvi 16 i El Mundo), Teresa Viejo (escriptora, presentadora de televisió i directora de ‘L’Observadora’ en RNE), Julián Reyes (presentador d’informatius en televisió i expert en lideratge), el diplomàtic Inocencio Arias (ex secretari d’Estat de Cooperació, ambaixador d’Espanya davant l’ONU,…), Coco Sant Emeterio (empresari i president de l’ONG ‘Pous sense fronteres’), Josephine Kulea (defensora dels drets de les dones de Kenya), Andrés Torres (ex corresponsal de guerra i president de Global Humanitària), Félix Parral (cirurgià maxil·lofacial), Mayte Padrón (coach professional i terapeuta).
Al costat d’ells, participaran professionals de la província i la Comunitat Valenciana com Salvador Navarro (pressent de la CEV), Ana Gómez-Pardo (veterinària i organitzadora d’esdeveniments solidaris), Ginés Llorca (ex delegat d’Antena 3 a la Comunitat Valenciana i representant de la Fundació Vicente Ferrer), Ignacio Doñoro (sacerdot i fundador de la Llar Natzaret) i Sergio Ros (soci i conseller de l’empresa il·licitana MTNG Experience).
María Parra ha explicat que al llarg de la jornada s’abordaran conceptes com el reequilibri social, la humanització digital, el valor social de l’empresa i de l’economia, els reptes d’una comunicació veraç i positiva, el col·lectiu enfront de la individualitat, la sanitat i la salut com a prioritat, la mirada àmplia i transversal de la societat i el valor de les persones més enllà del seu mer salari.

Programa

09.00 Recepció dels assistents
09.30 Bienvenida
10.00 Conferència de Vicente Vallés, presentada per Ginés Llorca.
11.15 Taula Redona amb Manuel Cerdán, Inocencio Arias i Teresa Viejo, presentada per Coco Sant Emeterio i moderada per Ginés Llorca.
12.45 Presentació de la Fundació Transformació Social i Humana
13.15 Descans/Menjar
15.30 Taula Redona amb Ignacio Doñoro, Josephine Kulea (streaming) i Andrés Torres, presentada per Salvador Navarro i moderada per Sergio Ros.
17.45 Conferència de Julián Reyes, presentada per Félix Parral
19.15 Clausura a càrrec de Mari Carmen d’Espanya, regidor d’Ocupació i Desenvolupament, i María Parra, presidenta de La Nova Associació del Voluntariat.

Inscripcions
Al mateix temps, s’analitzaran els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i projectes de l’Agenda 2030 relacionats amb el creixement econòmic, la fi de la pobresa, l’educació de qualitat, la reducció de les desigualtats i les aliances per a aconseguir aqueixos objectius.
Inscripció gratuïta fins a completar aforament a través de la web: www.congresotransformacionsocialyhumana.com