L’Ajuntament de l’Alfàs presenta el seu Pla Estratègic de Turisme per a l’any vinent davant el sector empresarial i hostaler del municipi. Un protocol d’intencions que busca posar en valor la riquesa natural i mig ambiental del municipi, coincidint amb la celebració del quinzé aniversari del parc natural.

L’Alfàs és l’únic municipi de la comarca de la Marina Baixa reconegut per la Fundació Europea d’Educació Ambiental amb els tres distintius que són símbol de qualitat, bona gestió ye excel·lència: Bandera Blava, Sendera Blava i Centre Blau, posicionant-se entre les destinacions turístiques d’Espanya més respectuosos amb el medi ambient, la seua conservació i la seua difusió.

El Pla Estratègic de Turisme de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi per a l’any vinent gira entorn del Parc Natural de la Serra Gelada, que en 2020 celebra el seu quinzé aniversari. L’objectiu de l’equip de Govern és posar en valor la riquesa natural i mig ambiental del municipi per a consolidar, amb la implicació del sector empresarial, el posicionament de l’Alfàs com a ciutat amb identitat pròpia, model de qualitat de vida, una destinació respectuosa amb l’entorn que posa a l’abast del visitant una variada oferta d’oci i d’experiències.

Així ho ha destacat el regidor de Turisme, Platges i Medi Ambient, Luis Miguel Morant, durant la presentació del Pla Estratègic de Turisme L’Alfàs 2020 en el Museu a l’aire lliure Vila Romana de l’Albir. “És una primera presa de contacte amb l’empresariat del sector turístic per a posar-nos a la seua disposició i crear aliances que ens permeten treballar junts en la consolidació de l’Alfàs com a destinació de qualitat”, ha declarat Morant.

La fortalesa del municipi passa per la fidelitat del client nacional i europeu, per la diversitat de productes d’alt potencial vinculats a la naturalesa i la cultura, com el Parc Natural de la Serra Gelada, el Faro de l’Albir o la Vila Romana, i la riquesa cultural que confereixen esdeveniments com el Festival de Cinema o la Mostra de Teatre.

“Fins ara les nostres línies estratègiques s’han basat en la cultura i el patrimoni, la salut i el benestar, l’esport, el medi ambient, el cinema o el enoturismo i per a l’any vinent la nostra aposta passa per potenciar el turisme de naturalesa, amb el Parc Natural de la Serra Gelada com a màxim exponent”, ha declarat Morant.

L’Alfàs ha aconseguit enguany la distinció de Centre Blau per al Centre d’Interpretació Paisatgística i Mediambiental (CIPM) Els Coscolls i es converteix en l’únic municipi de la província d’Alacant amb tres centres guardonats. En total, el municipi ha obtingut cinc guardons: Bandera Blava per a la platja de l’Albir, Sendera Blava per al Camí al Faro i Centre Blau per al CEA Carabiners, el Centre d’Interpretació Faro de l’Albir i, per primera vegada, per al CIPM Els Coscolls, convertint-se d’aquesta manera en referent de gestió mediambiental.

L’Alfàs del Pi és l’únic municipi de la comarca de la Marina Baixa reconegut per la Fundació Europea d’Educació Ambiental amb els tres distintius que són símbol de qualitat, bona gestió i excel·lència: Bandera Blava, Sendera Blava i Centre Blau. Es tracta de tres certificats de qualitat que posicionen a l’Alfàs del Pi entre les destinacions turístiques d’Espanya més respectuosos amb el medi ambient, la seua conservació i la seua difusió.

“I volem continuar treballant en aquesta línia per a garantir el desenvolupament sostenible de l’activitat turística i apostar pel turisme de naturalesa com a pol d’atracció per a turistes que busquen experiències”, ha afegit.

El model turístic implantat a l’Alfàs s’ha basat tradicionalment en el sol i platja, amb un perfil d’usuaris de famílies joves i de mitjana edat i de persones jubilades procedents del nord d’Europa. A aquests visitants eventuals s’ha de sumar una proporció important de residents estrangers, en la seua majoria de procedència anglesa i noruega, que tenen el seu habitatge estable a l’Alfàs.

En els últims anys, des de l’equip de Govern s’ha estat treballant el posicionament dels productes culturals i mediambientals com element de diferenciació respecte a altres destinacions turístiques, amb la regeneració d’espais com el Faro de l’Albir o la Vila Romana, exemple de béns patrimonials convertits en recursos turístics, i “amb campanyes com Winter Sun, dirigida a captar visitants de tercera edat procedents del nord d’Europa durant els mesos d’hivern, o We Love Sundays Albir, que han permés posicionar l’Albir com a destinació turística familiar de cap de setmana”, ha explicat la regidora de Participació Ciutadana i Transparència, Rocío Guijarro.

La trobada realitzada s’emmarca en la campanya que ha iniciat la nova regidoria de Participació Ciutadana i Transparència amb els diferents col·lectius del municipi per a “acostar l’administració a la ciutadania, garantir la transparència en l’activitat pública i facilitar la comunicació amb els responsables polítics establint canals que permeten una interacció fluida”, ha postil·lat l’edil.