Fundació Mediterráneo rep la huitena edició del festival internacional Ocean Film Tour en la seua seu d’Alacant. Aquest esdeveniment de divulgació mediambiental projecta els cinc millors documentals internacionals d’aquesta edició. El visionat tindrà lloc en Fundació Mediterrani Alacant (Av. Doctor Gadea, 1) dijous que ve, 3 de novembre, a les 20.00 hores.
El festival va començar en 2014 i des de llavors ha portat les seues projeccions per tot el món. Aquesta huitena edició ja ha recorregut Gran Bretanya i Letònia, així com diverses ciutats d’Espanya, sent Alacant la seua pròxima parada. La mostra compta amb cinc peces documentals realitzades al Canadà, Alemanya, Austràlia, França i Dinamarca que mostren la cara oculta i sorprenent dels oceans des de la mirada dels seus protagonistes.
El programa de pel·lícules té una duració total de 120 minuts i comptarà amb un descans de 30 minuts a la meitat. Al seu torn, en l’esdeveniment tindran lloc diferents sortejos. Les entrades poden adquirir-se de manera en línia en eventbrite.com.
Tres continents, cinc documentals
Des del Canadà arriba ShobeSurfos dirigida per Elizabeth D . Costa. Aquest documental conta la història de Shoebe Mehraz , una xica de Bangladesh de 13 anys que surfea en l’únic club on permeten a les dones practicar aquest esport. Aquesta adolescent haurà de superar els obstacles que presenten tant la seua família com la societat en la qual viu per a poder dur a terme el seu somni.
The Deep Med compte la història del biòleg marí i fotògraf Laurent Ballesta en la seua missió de busseig de 28 dies per la Mar Mediterrània. Aquest documental francés dirigit per Gil Kebaïli mostra el fascinant i desconegut ecosistema del fons mediterrani.
Tres surfistes cansats ​​d’aqueix esport decideixen emprendre una cerca d’ones en l’altre extrem del món: la gelada Alaska. Cold Water Therapy del director Remy Brand mostrarà a Remy , Josh i Jake envoltats de neu, glaceres i moltes noves experiències.
Boris Herrmann és el protagonista de la producció alemanya Storm Ride , que narra el seu camí per a aconseguir una de les millors marques en la regata més dura del món, la Vendée Globe . Totalment només al costat del seu iot Herrmannse exposa al vent ja la marea, quan un imprevist amenaça amb ofegar el seu somni.
Què passarà si la nostra terra continua calfant-se? El glaciólogo Alun Hubbard és el protagonista de la producció danesa Into the hisse, la missió de la qual és descobrir els secrets de les glaceres de la Terra. En aquesta obra del director Lars H. Ostenfeld , Hubbard s’endinsa en el desconegut per a saber com l’aigua de desglaç dels glacials afecta als canvis climàtics.