L’Ajuntament d’Elda, a través de les regidories de Comerç i Mercats i de Cultura, i l’Associació Fotogràfica d’Elda (AFE) organitzen sengles exposicions fotogràfiques en el Mercat Central i en el Mercat de San Francisco. La iniciativa, en la qual col·laboren les associacions de comerciants dels dos mercats, compta amb el patrocini de Caixa Rural Central i el suport de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.
Les exposicions s’emmarquen en els actes de celebració del 40 aniversari del Mercat Central i el 25 aniversari del Mercat de San Francisco i estaran obertes al públic a partir del dijous 24 i del divendres 25 d’octubre, respectivament, des de les 11.00 hores.
La regidora de Comerç i Mercats, Silvia Ibáñez, ha afirmat que «les fotografies originals realitzades per l’Associació de Fotògrafs d’Elda reflecteixen la visió de cada artista sobre el dia a dia del Mercat, els seus productes, les seues gents, els seus clients i amics. La mostra es completarà amb un espai il·lustrat que, a mode d’hemeroteca, explicarà la història del Mercat Central, des de la seua construcció, inauguració i projectes de millora duts a terme en l’edifici».
A més, l’edil ha assegurat que «el Mercat de San Francisco, també de la mà de l’Associació de Fotògrafs d’Elda (AFE), contindrà una exposició fotogràfica que reproduirà el millor de la Plaça i la seua importància i valor, tant per a per al barri de San Francisco de Sales i per a la ciutat d’Elda».
Silvia Ibáñez ha indicat que «amb aquesta activitat volem celebrar tots aquests anys al servei d’Elda, posant en valor la labor de totes dues places de proveïments, com la major i millor rebost de productes frescos i saludables de la ciutat i de la seua comarca, agraint, al seu torn, la fidelitat i confiança de tots i totes consumidors i consumidores que casa setmana viuen els Mercats d’Elda.
Per part seua, l’edil de Cultura, Iñaki Pérez, ha afirmat que «des de la Regidoria hem relacionat aquest trimestre amb la imatge i aquestes exposicions s’emmarquen en aquesta iniciativa i també en el conveni de col·laboració que tenim amb AFE. És important posar en valor els mercats que tenim a Elda i fer-ho, a més, amb imatges que mostren la qualitat dels productes i la relació quotidiana amb els comerciants».
Mercedes Candeles, en representació de AFE, ha explicat que «cada any plantegem una exposició col·lectiva dels socis i sòcies de l’Associació. Enguany plantegem fer una mostra en el Mercat Central i sobre el Mercat Central. L’exposició serveix per a desenvolupar el conveni que per primera vegada hem signat amb Cultura i, conjuminant aquests objectius, concretem fer-la emmarcant-la a més en els aniversaris dels dos mercats municipals. Han participat 16 fotògrafs en l’exposició del Mercat Central i nou en la del Mercat de San Francisco, amb un total de 80 fotografies en diferents formats. A més, en el Mercat Central hi ha una mostra de 30 fotografies antigues que s’han recuperat».
Finalment, Antonio Valero, en representació de l’Associació de Comerciants del Mercat de San Francisco, ha agraït «la realització d’una exposició és molt positiva perquè és una cosa nova i perquè és un incentiu per a visitar els mercats, no sols per a fer compres sinó també per a gaudir d’un esdeveniment cultural».