La Diputació d’Alacant va estrenar aquest dissabte en el ADDA el documental “Alacant. Territori Únic” amb noves i espectaculars imatges de recòndits paratges de la província preses en totes les estacions de l’any.
Una producció del Departament d’Imatge de la institució provincial que tanca la sèrie documental ‘Alacant Poble a Poble’. “Estem davant un treball que arreplega, en cadascun dels seus cuidadísimos plans, el millor del nostre patrimoni paisatgístic, imatges inèdites de tota la geografia provincial per a mostrar a la ciutadania els racons més recòndits i remots de la nostra terra des d’un punt de vista intimista i poètic, en definitiva, una nova eina per a conéixer millor la província”, ha explicat Serna.


El documental està dividit en sis blocs o paisatges, cadascun d’ells dedicat a una característica que defineix i singularitza la Costa Blanca: la mar, la memòria, la llum o el silenci. La cinta aglutina l’essència de la sèrie ‘Poble a Poble’, un treball dirigit en 2012 per Domingo Rodes i José Pérez que actualment continua en antena i ronda els cinc milions de reproduccions en el canal de YouTube de la Diputació. Fa més d’una dècada, al costat dels orígens d’aquesta sèrie, es va gestar ‘Alacant. Territori Únic’, com un epíleg de luxe amb identitat pròpia que conserva l’essència dels 141 municipis, però inclou banda sonora original, un tractament diferent i noves imatges.
En un dilatat rodatge, entre 2013 i 2021, Rodes també ha estat al comandament d’aquest treball, que ha sigut testimoni de nevades històriques (2017 i 2020) i ha patit i superat una pandèmia mundial, entre altres esdeveniments, que s’arrepleguen succintament al llarg de 60 minuts. El documental, amb guió de José Benito Ruiz i música original de David Prats, esbossa part de la nostra història, del nostre oci i gastronomia; part de la nostra diversitat paisatgística, amb muntanyes i rius, coves i platges, cales i esglésies, penya-segats i ermites, cascades i castells.
La cinta s’ofereix en versió castellà, valencià i anglés i compta amb reconegudes veus del panorama cinematogràfic espanyol com Mercé Montalá, Luis Porcar, Juan Carlos Gustems, Juan Antonio Bernal, Miguel Ángel Jenner i Núria Trifol, entre altres.