Aquest dissabte La Cuna Tetería d’Elx va acollir la Afro-cita músic literària organitzada per l’Associació Cultural Som Anti Xenofòbia després d’haver sigut a la ciutat de Villena en la seua Casa de Cultura.

Un dels plats forts va ser la presentació de AFROHUELLAS que és el primer llibre-guia sobre artistes musicals d’Àfrica i afrodescendientes residents a Espanya i el seu llegat musical realitzat per l’autor Daniel Escudero Cana.

És un important treball de recerca que recull més de 200 projectes artístics que es reuneixen en una sola obra, que pretén reivindicar i donar visibilitat a l’important llegat musical africà de les últimes sis dècades en la cultura espanyola (1960-2021).

També, AFROHUELLAS fa referència a més de 700 publicacions musicals i inclou quasi 400 imatges de les portades dels discos més rellevants de cadascun dels artistes, tot recollit en més de 500 pàgines.

Des de la música medieval andalusina, als corrents més avantguardistes. Dels gèneres i estils africans, als afroamericans. Del flamenc, al hiphop. De la música afrolatina, al folk. Del jazz, al reggae… Africans i afrodescendientes estan omnipresents en quasi tots els camps musicals, deixant una petjada inesborrable en la música realitzada en terres espanyoles.

Inclou capítols introductoris que ajuden el lector a situar-se en el marc sociocultural en el qual es desenvolupen les carreres artístiques dels seus protagonistes, tractant alguns temes com la immigració, els concerts africans pioners, els festivals i mitjans de comunicació que més han donat suport a la música africana, les discogràfiques, les sales, etc.

AFROHUELLAS és un tribut a aquests-as artistes i un exercici necessari de justícia social i cultural.

Daniel Escudero Cana

Gran apassionat per la música des de xiquet. Etern col·leccionista i investigador musical, sempre a la cerca de nous ritmes i melodies que descobrir. Enamorat dels gèneres i estils africans. Assidu assistent a concerts i festivals.

Va dirigir i va presentar l’espai radiofònic Mestizando que es va emetre en Ràdio Vallekas des de 1998 a 2009. Mestizando era un viatge musical a través dels ritmes del planeta, on la música africana era un dels seus principals elements.

Des de finals dels 90, ha realitzat nombroses sessions de DJ, principalment per a donar suport a causes solidàries i socials.

Músic aficionat, ha tocat i participa en diferents projectes amateurs i jams de l’escena madrilenya, principalment com a saxofonista.

Al llarg de la seua vida, ha estat implicat en diferents col·lectius socials sent un actiu lluitador pels drets de els-as treballadors-as. És jardiner des de fa 25 anys.

Xarxes Socials

Facebook: Afrohuellas

Instagram: Afrohuellas

Aconsegueix el teu llibre

https://www.afrohuellas.com/consigue-tu-libro-afrohuellas