MARQ. Programació especial (més informació en www.marqalicante.com):
- TALLERS DIDÀCTICS
Taller nina recortable: un joc pensat per a conéixer la indumentària utilitzada durant l’Edat Moderna.
Taller binoculars: a través d’aquesta activitat, els participants podran fabricar una rèplica de les ‘ulleres’ utilitzades en el teatre per la burgesia de l’Edat Moderna.
Taller de azulejería: aquesta proposta consistirà a convertir en un puzle una de les tradicions típiques de l’Edat Moderna i l’Edat Contemporània.
Taller de albarelo: una experiència per a conéixer aquests recipients en els quals els apotecaris guardaven els medicaments.
- POST I VÍDEOS
El MARQ dedicarà la setmana a recordar mostres com ‘Petrer, arqueologia i museu’ o ‘Maies, l’enigma de les ciutats perdudes’ i es donaran detalls de peces clau de l’exposició permanent com la serra de la Sala d’Ibers o el cànter de la Cova d’en Pardo. A més, els continguts s’endinsaran en la cultura i societat de l’Edat Moderna, entre altres activitats.
MUBAG
Una setmana més el MUBAG contínua amb la campanya #MUBAGdesdecasa amb la qual diàriament compartirà continguts a través de les seues xarxes socials Facebook, Instagram i Twitter. L’exposició permanent «EL SEGLE XIX EN EL MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista» és l’escenari des del qual es compartiran publicacions sobre els artistes, els quadres, els treballs de restauració duts a terme i, sobretot, les activitats per a xicotets i adults relacionades amb la contemplació d’aqueixes obres. A més, en la pàgina web del museu durant la setmana s’anirà actualitzant la informació i es pujaran els materials educatius descargables per a continuar coneixent la col·lecció del museu.
Per a fer aquesta quarantena més amena el centre dedicarà cada dia a un tema en el qual buscarà la complicitat dels usuaris perquè aporten el seu granet d’arena. I com no, estaran en contacte amb altres museus a través d’enginyosos reptes en els quals participaran i faran participar.
- Dilluns, 1 de juny
Sota el títol “Gisbert a l’abast d’un clic”, el museu proposa començar la setmana a través d’una visita virtual, amb diferents seccions i continguts, a la mostra d’aquest pintor alcoià.
- Dimarts, 2 de juny
A les 11.00 hores s’emetrà un directe des de l’exposició permanent EL SEGLE XIX EN EL MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista. Els usuaris que s’unisquen a aquesta proposta podran fer comentaris i formular preguntes sobre el que estan veient i s’establirà un diàleg entre el museu i el públic.
- Dimecres, 3 de juny
L’elegant dama Matilde Periche, pintada per Antonio Gisbert i propietat del Museu Nacional del Prado, serà la protagonista de l’activitat lúdica i pràctica del dimecres per a desenvolupar en família. L’exercici consistirà a reinterpretar amb un llenguatge més contemporani l’escenari en el qual està la dama i es podrà utilitzar el collage per a donar-li un altre context a aquesta obra del XIX present en l’exposició permanent. A més, aquest material educatiu es podrà descarregar en la web del MUBAG en la secció EDUCACIÓ/ ACTIVITATS INTERACTIVES, en la qual s’aniran sumant més activitats.
- Dijous, 4 de juny
La mostra L’Escola de Dibuix del Consolat Marítim i Terrestre centrarà els continguts d’aquesta jornada. Des del museu, continuaran acostant la història, obra i artistes d’aquest primer centre de formació oficial de belles arts a la província
INSTITUT JUAN GIL-ALBERT
El contingut cultural estarà disponible per als usuaris en Facebook i Twitter els dies indicats. A través d’un format setmanal fix s’oferirà diàriament un contingut, normalment descargable, per a posar en valor el patrimoni bibliogràfic i documental de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert a través de la seua biblioteca virtual.
- Revistes: Canelobre 56, Miguel Hernández
El dilluns 1 de juny, l’Institut de Cultura centra la jornada online en la figura de Miguel Hernández a través del número 56 de la revista Canelobre, que es va editar en 2010 per a commemorar el centenari del naixement de l’insigne poeta oriolà.
- Art: David Delgado
Els dimarts la programació se centra en el vessant més contemporani del IAC, a través dels artistes seleccionats en el concurs EAC 2019. El dimarts 2 de juny es podran veure els treballs realitzats per Mónica Gener. Una instal·lació la reflexió de la qual és el record amb la imatge i la paraula, un diàleg entre el passat i el present a través d’una cartografia que mostra la vida quotidiana de la família de l’artista Vicente Climent en boca de la seua filla Catalina, entre 1903 i 1911.
- Publicacions: El Tu Xufero
El Tu Xufero d’Aina Santamaria, il·lustrat per Monika Rackauskaite, podrà llegir-se el dimecres 3 de juny. Una història que relata les peripècies del Tu Xufero, home llegendari de la Marina que vivia en llibertat per masos, molins i corrals, defensant als viatgers de l’amenaça dels bandolers.
- Art: Kribi Heral
La cita dels dijous proposa aprofundir en la sèrie “Art a la Casa Bardín”, un espai creat per a l’expressió dels artistes alacantins, en el qual ofereixen la seua particular visió a través dels seus variats projectes i disciplines. El dijous 4 de juny el públic podrà descarregar el catàleg complet de l’exposició ‘Esgarrapades i Dissolution’ de l’artista Kribi Heral. (Catàleg de l’exposició en PDF).
- Fons documental: El Periódico de Festes
Els divendres es farà un recorregut per la premsa del fons documental del IAC, que oferirà al públic diferents exemplars de periòdics impresos a la província. El divendres 5 de juny, els usuaris podran descarregar El Periódico de Festes (Villena), una edició única que es va llançar amb motiu de les festes de la localitat en 1921 i que inclou articles sobre personatges cèlebres, poemes, etc.
- Videoteca: Museu Marià Benlliure de Crevillent
L’Aula de Cinema del llavors Institut d’Estudis Alacantins va filmar en Súper 8 una sèrie de documentals titulada «Pintura i pintors alacantins (1979-1983), així com altres treballs sobre el patrimoni històric i natural de la província d’Alacant amb cintes sobre Altea, Orihuela, la palmera il·licitana, la indústria de la seda, el castell de Santa Bàrbara, el xop il·licità, el Casal de Sant Jordi, el pa beneït, el Museu Sempere, el Museu Benlliure, la Casa-Museu modernista de Novelda, el Museu Arqueològic d’Alacant, la Alcudia d’Elx i les salines de Santa Pola. El dissabte 6 de juny es penjarà en Facebook el vídeo del documental La palmera il·licitana i la seua palma blanca.
- Publicacions: Comptant estreles, Mercedes Tormo
Els diumenges s’oferiran publicacions de l’Institut de Cultura amb la sinopsi de la recomanació setmanal i la possibilitat de descarregar la portada des de Facebook i Twitter. El diumenge 7 de juno la proposta serà Comptant estreles de Mercedes Tormo, un llibre de poesia juvenil il·lustrat per Javier Lorenzo.
Comentarios