MARQ
Programació especial Setmana Santa en el Blog Setmana Santa online amb el Marq a través del lloc web www.marqalicante.com.
El museu compartirà els relats guanyadors del projecte educatiu ‘ELS CONTES DEL MARQ’ una oportunitat de viure autèntiques aventures viatjant amb la imaginació a la Prehistòria, al món dels ibers, a la fascinant cultura romana o la misteriosa Edat mitjana. Tots ells amb moltes activitats per a viatjar amb la imaginació. Els contes que es compartiran entre el 6 i el 10 d’abril seran La Falcata màgica, MARQ el viking, Amb les mans, Pirates, Marco Popilio, El Secret de la Dama i El somni de Cristina.
També s’han preparat divertits MATERIALS DESCARGABLES, com a puzles, dibuixos i passatemps, amb continguts didàctics tant del museu i els jaciments arqueològics i monuments com de les exposicions temporals del MARQ.
Els TALLERS de la setmana del 6 al 10 d’abril seran Vaja tela de teler, Un guerrer Iber, Un exvot especial i Decorant kalathos.
Quant als POST I VÍDEOS -del 6 al 10 d’abril-, les publicacions continuaran girant entorn de l’exposició ‘Ídols, mirades mil·lenàries’. Es tancarà el contingut relacionat amb la sala 2 de l’exposició “viatjant” a jaciments com a Ordre Seminari, la Jonquera, o Horta Montero, amb visites al Sepulcre de Montelirio i una mirada al jaciment Valencina de la Concepció. A més, la programació inclourà temes com la ceràmica, la simbologia dels colors i el consum d’estupefaents durant aquest període, sense oblidar els recintes de fossats o una de les peces clau de l’exposició: la placa d’or de Valencina de la Concepció.
Pel que fa als JACIMENTS I MONUMENT, el MARQ oferirà “visites guiades” a part d’aquests. Més informació en www.marqalicante.com
MUBAG
El MUBAG ha posat en marxa la campanya #MUBAGdesdecasa amb la qual diàriament compartirà continguts a través de les seues xarxes socials Facebook, Instagram i Twitter. L’exposició permanent «EL SEGLE XIX EN EL MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista» és l’escenari des del qual es compartiran publicacions sobre els artistes, els quadres, els treballs de restauració duts a terme i, sobretot, les activitats per a xicotets i adults relacionades amb la contemplació d’aqueixes obres.
ADDA
CICLE DE VIDEOCONCIERTOS ESTRENA EN XARXES SOCIALS
El ADDA ha iniciat una activitat a través de totes les seues xarxes de Mitjans socials (Facebook, Instagram i Twitter) per a publicar amb assiduïtat vídeos en estrena dels seus concerts, tant en directe -gravat abans d’acabar l’activitat presencial- com de producció audiovisual. L’Auditori continua amb la creació de continguts per a generar una percepció de presència contínua, amb la mateixa assiduïtat que durant la programació habitual. A través de peces de música espanyola i internacional que ens acosten als conceptes com la resistència, l’empatia, la força o la il·lusió en un futur, el contingut d’aquesta proposta fa un recorregut per estètiques lligades, d’alguna manera, a la crítica situació actual provocada per la Covid-19.
- Màster Class Online –ADDA Simfònica
El dilluns 6 d’abril i el divendres dia 10 a les 12.00 hores els músics de ADDA Simfònica gravaran des de les seues cases uns vídeos educatius enfocats a músics de nivell mig/alt, per a ajudar-los a millorar la seua capacitat d’estudi en aquests dies i oferint-los claus per a l’accés al món professional.
- Estrena Classical Vídeo Hub –ADDA Simfònica
L’agrupació ADDA Simfònica, a través dels seus canals habituals de xarxes socials, oferirà l’estrena Classical Vídeo Hub, el dimecres 8 d’abril a les 22.00 hores i a través de les seues xarxes socials.
- Vídeo pedagògic–ADDA Simfònica
El dijous 9 d’abril, a les 12.00 hores, els més xicotets podran gaudir amb algunes de les interpretacions de l’agrupació simfònica del ADDA dedicades al món infantil.
INSTITUT JUAN GIL-ALBERT
El contingut cultural estarà disponible per als usuaris en Facebook i Twitter els dies indicats. A través d’un format setmanal fix s’oferirà diàriament un contingut, normalment descargable, per a posar en valor el patrimoni bibliogràfic i documental de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert a través de la seua biblioteca virtual.
- Revistes: Canelobre. La vinya i el vi a Alacant
El dilluns 6 d’abril, l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert oferirà el número 54 complet de la revista Canelobre titulat La vinya i el vi a Alacant i coordinat per l’enòleg i escriptor, Rafael Poveda. Es tracta d’un estudi que recull les anàlisis i articles elaborats entorn aquesta producció que forma part d’una activitat econòmica amb un llarg recorregut en la nostra història, cultura i tradicions. L’usuari podrà descarregar el PDF des de l’enllaç que disposarà en la publicació de Facebook i Twitter
- Art: Oriol Aribau
Els dimarts la programació se centra en el vessant més contemporani del IAC, a través dels artistes seleccionats en el concurs EAC 2019. El dimarts 7 d’abril es podran veure els treballs del certamen EAC 2019 realitzats per l’artista Oriol Aribau.
- Publicacions: L’àguila i la rosa
La publicació L’àguila i la rosa d’Ester Limorti podrà llegir-se el dimecres 8 d’abril. L’edició està emmarcada en la col-lecció Aladroc, dedicada al públic infantil amb llibres il·lustrats a tot color, que recreen llegendes valencianes en diferents punts de la nostra geografia.
- Art: Orfeu Soler
La cita dels dijous proposa aprofundir en la sèrie “Art a la Casa Bardín”, un espai creat per a l’expressió dels artistes alacantins, en el qual ofereixen la seua particular visió a través dels seus variats projectes i disciplines. El dijous 9 d’abril el públic podrà descarregar el catàleg complet de l’exposició ‘Anatomia de l’ànima’, d’Orfeu Soler.
- Fons documental: Comarca
Els divendres es farà un recorregut per la premsa del fons documental del IAC, que oferirà al públic diferents exemplars de periòdics impresos a la província. El divendres 10 d’abril, els usuaris podran descarregar Comarca: Periòdic Independent de la Marina Alta (Dénia), (Any I, Núm 31), del 23 de desembre de 1987.
- Videoteca: Casa Modernista de Novelda
L’Aula de Cinema del llavors Institut d’Estudis Alacantins va filmar en Súper 8 una sèrie de documentals titulada «Pintura i pintors alacantins (1979-1983), així com altres treballs sobre el patrimoni històric i natural de la província d’Alacant amb cintes sobre Altea, Orihuela, la palmera il·licitana, la indústria de la seda, el castell de Santa Bàrbara, el xop il·licità, el Casal de Sant Jordi, el pa beneït, el Museu Sempere, el Museu Benlliure, la Casa-Museu modernista de Novelda, el Museu Arqueològic d’Alacant, la Alcudia d’Elx i les salines de Santa Pola. El dissabte 11 es penjarà en Facebook el vídeo del documental de la Casa Modernista de Novelda.
- Publicacions: FUM de Josi Alvarado
Els diumenges s’oferiran les últimes publicacions de l’Institut de Cultura amb la sinopsi de la recomanació setmanal i la possibilitat de descarregar la portada des de Facebook i Twitter. El diumenge 12 la proposta serà FUM, de Josi Alvarado. La travessia d’unes dones, cigarreras de professió, que decideixen agarrar per les banyes al dimoni. Fum és un patchwork d’històries tragicòmiques contades a trets, una rapsòdia de veus femenines plenes de saviesa, ira, passió.
Comentarios