Es va presentar l’inici a Ibi de la gira “50 anys sense Nino”, que recorrerà Espanya en homenatge a «la veu valenciana» en doble format Big band i Orquestra Simfònica. Javier Eguillor, percussionista Internacional i promotor del concert, acompanyat per l’alcalde d’Ibi, Rafael Serralta, i el regidor de Cultura, Antonio Rico, presentaven aquest homenatge als cinquanta anys de la trista desaparició de Nino Bravo, que començarà el seu recorregut en format Big band des de la vila joguetera, el pròxim 19 de maig, i serà present en les principals ciutats espanyoles.
Serafín Zubiri i el trompetista David Pastor, abrigallats per almenys setze músics de primer nivell, entre ells l’ideòleg de la iniciativa, el solista internacional i percussionista Javier Eguillor, obriran en el Teatre Riu d’Ibi aquesta gira en format Big band, que recorrerà posteriorment les principals ciutats de la Comunitat Valenciana i saltarà a altres escenaris espanyols en format d’Orquestra Simfònica.
Les actuacions en format simfònic comptaran amb diferents orquestres simfòniques nacionals. L’Orquestra Simfònica de Ràdio Televisió Espanyola serà, en aquest cas, l’encarregada de donar inici a aquests concerts simfònics per Espanya que visitaran ciutats com Madrid, Barcelona, València o Alacant, entre altres. Encara que les agendes no estan tancades, entre les dates figuren ja prop de quinze poblacions per a l’homenatge en format de Big band i quasi una desena en el d’Orquestra Simfònica.
Aquest homenatge a Nino Bravo s’emmarca dins de la declaració per part de Les Corts de 2023 com a “Any Nino Bravo”, coincidint amb el 50 aniversari de la mort d’un artista irrepetible i que en tot just tres anys es va convertir en un dels grans referents de la música espanyola.
El promotor, Javier Eguillor, explicava la presentació que el “objectiu d’aquest projecte és visitar el major nombre possible de poblacions per a rendir-li tribut popular al nostre admirat Nino Bravo i oferir la seua música en altres formats musicals que la facen créixer i perdurar en la memòria”.
Antonio Rico, regidor de Cultura de l’Ajuntament iberut, assenyalava que “aquesta iniciativa musical forma part de la programació anual d’activitats culturals variades per al gaudi de tots els públics, amb grans concerts, teatre i espectacles per als més xicotets amb diferents artistes i representacions culturals”. Al seu torn, animava a tots a gaudir i ser partícips d’aquest merescut tribut a la figura de Nino Bravo, «la veu valenciana», i el seu llegat musical.