El vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant, Carles Cortés, el director de Comunicació i Relacions Externes d’Hidraqua i Aigües d’Alacant, Martín Sanz, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, M. Dolores Padilla, han presentat el Concert solidari 120 Aniversari d’Aigües d’Alacant, coorganitzat per aquestes entitats i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant, a benefici de la Fundació Emplea. Cortès, Sanz i Padilla han estat acompanyats en la presentació per Luar Gullian, en representació de la Fundació Emplea.
El Teatre Principal acollirà aquest concert dilluns que ve, 19 de novembre, a les 20.30 hores, interpretat per l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA) sota la direcció de Tobias Grossmann, agrupació musical de la qual Hidraqua és patrocinador anual, tal com ha detallat en la seua presentació Carles Cortés. El preu de les entrades donatiu és de deu euros, ja disponibles en www.instantiket.es, i el mateix dia del concert, a la taquilla del Teatre Principal. El vicerector ha puntualitzat que també s’ha habilitat la fila zero per a tots aquells que no hi puguen assistir però que vulguen col·laborar amb aquesta iniciativa solidària.
Per la seua part, Martín Sanz ha declarat que “aquest concert solidari s’engloba dins de les accions en les quals Aigües d’Alacant participa dins del programa previst amb motiu del seu 120 aniversari”. Així mateix, ha afegit que “col·laborant amb aquest concert contribuïm al foment de la cultura del talent, l’educació i el coneixement, alhora que donem suport a una iniciativa social, amb un aliat de primer ordre com és la Universitat d’Alacant”.
La regidora de Cultura, M. Dolores Padilla, ha assegurat que “és un plaer cedir el Teatre Principal, l’espai escènic més emblemàtic de la ciutat, i una de les nostres joies patrimonials. Creiem fermament en la idea que l’ajuntament ha de formar part d’iniciatives que, a través del foment de la cultura, servisquen com a eina per a impulsar causes solidàries. Així ho continuarem fent”.
Tota la recaptació d’aquest concert, inclòs en la marca VEU Solidària de la UA, es destinarà a la Fundació Emplea, entitat sense ànim de lucre dedicada al desenvolupament de mètodes i projectes innovadors per a afavorir la plena inserció laboral en el mercat de treball de les persones en risc d’exclusió en l’àmbit de l’ocupació. La Fundació Emplea treballa donant suport a altres entitats socials i empreses per a generar projectes en xarxa que busquen transferir innovació als seus agents i promoguen el desenvolupament d’una economia més social. En concret, la finalitat d’aquesta recaptació anirà destinada a un programa pilot que té com a objectiu ajudar en un dels grans reptes als quals les entitats socials s’han d’enfrontar: la necessitat de desenvolupar els seus models organitzacionals cap a uns altres de més sostenibles i cada vegada menys dependents de les ajudes provinents de tercers. Per a fer-ho, la fundació obrirà una convocatòria de participació en la qual les entitats socials de la província d’Alacant podran subscriure’s i presentar el seu projecte, que haurà d’estar lligat a l’àmbit social, digital o mediambiental. Posteriorment, les candidatures seran analitzades a través d’un procés de selecció en el qual es triarà la iniciativa que mostre un potencial més alt d’impacte positiu.
El director de l’OFUA ha triat, per a aquesta ocasió especial, un repertori que inclou peces d’El somni d’una nit d’estiu de Felix Mendelssohn; La Pavane de Gabriel Fauré, i algunes danses i melodies populars de Romania del compositor hongarès Béla Bartók. Tal com afirma Gossman, el punt fort del concert el constitueix la Simfonia núm. 40 en sol menor, KV 550, de Wolfgang Amadeus Mozart. Aquesta obra enigmàtica és una de les últimes tres simfonies del genial mestre. La seua malenconia, tristesa i dramatisme, però també els seus moments d’esperança, n’han fet una de les composicions més famoses del món.
El concert compta també amb el suport de la Fundació Manuel Peláez, el Grup Vectalia i la Diputació d’Alacant, com a patrocinadors anuals de l’OFUA.
Comentarios