Aguas de Alicante celebra la seua celebració del 120 aniversari amb el lema «Mucho más que un siglo siendo Mucho más que agua». Amb aqueixa filosofia són més de 70 activitats les que s’han organitzat i una de les més destacades el concert que s’oferirà diumenge que ve dia 3, a les 11.00 hores, en el Parc La Marjal.

Un original escenari únic per a acollir el concert de la OJPA Aspirants, amb el qual Aigües d’Alacant pretén celebrar al mateix temps el Dia Mundial del Medi ambient (5 de juny) amb tots els alacantins i oferir el seu respatler a aquesta formació infantil que integra a músics d’entre 7 i 14 anys d’escoles i conservatoris de tota la província.

Un atractiu concert, amb l’al·licient de poder escoltar a aquests joves músics, en un espai inusual per a la música que segur sorprendrà a tots. A més, servirà per a conscienciar a aquests xiquets i als assistents de la importància de respectar el Medi ambient, motiu principal del concert, i també per a recolzar als músics de la OJPA Aspirants en la seua cerca per complir un nou somni.

Parque La Marjal. Foto: Aguas de Alicante

Parque La Marjal. Foto: Aguas de AlicanteEl programa que s’ofereix en el concert del diumenge -amb entrada lliure- començarà amb una significativa peça que ha preparat la OJPA Aspirants específicament per a aquesta actuació, «Música aquàtica», de Handel, i seguirà amb «Obertura Coriolano», de Beethoven; «Marxa fúnebre per a una marioneta», de Gounod; «Dansa hongaresa n.5», de Brahms, i «Dansa macabra» i «Samson et Dalila, Dansa bacanal», ambdues de Saint-*Saëns.

Si fa dos anys Aigües d’Alacant ja va brindar el seu suport a aquesta orquestra, dirigida per Juan Miguel Antón García, ara torna a recolzar als 90 músics de la OJPA Aspirants, integrats dins del projecte de l’Orquestra de Joves de la Província d’Alacant -creada i dirigida des de 2009 per Francisco Maestre-, que es disposen a viatjar de nou a Viena el pròxim mes de juliol per a participar en el prestigiós concurs ‘Summa Cum Laude International Youth Music Festival’, certamen en el qual mostren el seu talent orquestres de diferents parts del món i en el qual en 2016 els músics alacantins es van alçar amb el tercer premi després de la seua excel·lent actuació en el Musikverein, mític escenari en el qual se celebra cada any el tradicional concert d’Any Nou.

Dos anys després, aquesta agrupació es planteja repetir i millorar aqueix repte, sota la batuta de Juan Miguel Antón García, que realitza una gran labor pedagògica per a aconseguir que aquests xicotets músics donen el millor de si mateixos i vegen com el sacrifici d’hores i hores d’assajos dóna els seus fruits.

La OJPA Aspirants realitza un ampli programa d’assajos i formació en el ADDA -espai en el qual tenen la seua seu per gentilesa de la Diputació-, a més d’oferir concerts en diferents escenaris de la província. Un altre vessant important d’aquest projecte és la formació en valors i solidaritat com a part d’un complet programa educatiu que els fa créixer com a artistes però també com a persones. Per aquest motiu hagen realitzat actuacions en l’Hospital General d’Alacant per a l’àrea infantil o a benefici de malalts d’Alzheimer, entre uns altres.

Fundada en 2012, aquesta orquestra infantil va oferir el seu primer concert l’any 2013 en el ADDA. El camí no és fàcil, però il·lusió contagien en cadascuna de les seues actuacions. La mateixa que van transmetre a l’exigent jurat de el ‘Summa Cum Laude’ fa dos anys i amb la qual cerquen repetir la seua gesta.

Si t’ha agradat aquesta noticia, comparteix-la en xarxes socials. Inclou els nostres hashtags #LOBLANC#envalencia #CulturaAmbtu #CulturaAmbmi #CompartimCulturaAmbtuPer a conèixer altres esdeveniments en la zona consulta nostra Agenda