L’Agència Local de Desenvolupament de l’Ajuntament d’Alacant i el Festival de Cinema d’Alacant han presentat el tercer Laboratori de Propostes i Presentació de Projectes de Ficció, que es desenvoluparà entre el 31 de maig i el 4 de juny, a l’Auditori Provincial d’Alacant (ADDA). Aquesta cita està dirigida a productors, directors, guionistes o qualsevol persona amb un projecte de ficció tant sèrie o llargmetratge per a analitzar el seu projecte.
Com a novetat enguany s’introdueixen tres premis que es concediran en finalitzar el seminari als millors treballs presentats: Premi Impulsa Projecte Ficció, Premi Edusi Projecte Innovador i Premi À Punt Projecte Ficció.
La regidora d’Ocupació i Desenvolupament, Mari Carmen d’Espanya, ha ressaltat que “és el tercer any que col·laborem amb el Festival de Cinema d’Alacant a donar suport a la indústria cinematogràfica a la ciutat amb l’objectiu d’impulsar els projectes dels seus professionals i fomentar l’ocupació en el sector”. D’Espanya ha ressaltat el compromís amb la promoció de la indústria del cinema a Alacant per part de l’ADL i el fet que el Laboratori cobre força amb un dia més de celebració i amb la incorporació de premis.
El director del Festival de Cinema d’Alacant, Vicente Seva, ha explicat que “el tercer Laboratori de Ficció és una trobada empresarial a la recerca de projectes, sèries i llargmetratges per a dur a terme. Es planteja com una eina per a treballar, al llarg d’una setmana. En aqueix temps es treballaran amb els projectes presentats, al mateix temps que tindran activitats paral·leles com masterclass taules redones i trobades networking amb productors”.
“El treball tindrà cita presencial i en línia on finalment els projectes seleccionats presentaran un pitch abans les plataformes digitals i productors convidats. Els participants podran desenvolupar el seu projecte per a convertir-lo en un llargmetratge o sèrie de ficció en un futur no gaire llunyà” ha afegit Seva.
L’any passat es van seleccionar 15 treballs dels quals més de la meitat van ser triats per productores nacionals com A3Media, Bruna Films o Clúster Mitjana. Enguany es preveu duplicar el nombre de treballs seleccionats, ha anunciat Vicente Seva.
L’entrada serà lliure, prèvia inscripció. Es podrà enviar la fitxa d’inscripció prèviament i més endavant el projecte, sempre abans del 25 d’abril de 2021 a les 23.59 hores.
Requisits
És requisit imprescindible que els inscrits presenten un projecte de ficció (sèrie, pel·lícula, documental o webserie) amb material de suport (Fitxes, PDF, power points, clips de vídeo etc.). El temps d’exposició de cada projecte serà de 15 minuts. Després del pitch, el ponent donarà la rèplica amb les preguntes i els dubtes que li haja suggerit l’exposició del projecte.
L’activitat es desenvolupa dins del marc del Festival Internacional de Cinema d’Alacant i consta de cinc jornades en total en les quals es desenvoluparà una amb una taula redona, una altra de teoria, una altra de pràctica simulacre de pitch i dues jornades per a presentació de projectes per part dels inscrits i valoració d’aquests.
Poden inscriure’s per a presentar un projecte de ficció o solo com a oïdor sense projecte enviant la fitxa d’inscripció i el projecte a info@festivaldealicante.com.
L’esdeveniment serà presencial i també es retransmetrà en línia plataforma ZOOM. El lloc de celebració serà la Sala de Conferències de l’Auditori Provincial d’Alacant ADDA situat en el Passeig de Campoamor en horari de dilluns, dimarts i dimecres de 10.00 a 13.30 hores i dijous i divendres de 10.00 a 13:30h i de 16 a 18h.
Objectius generals
Entre els objectius d’aquest fòrum es troba generar un punt de trobada entre els dos mercats més creatius i oberts a l’intercanvi industrial i cultural dels continguts de ficció audiovisual. També es pretén fomentar l’intercanvi i la internacionalització entre autors, productores i cadenes de televisió d’aquests països per a la creació, producció i emissió de contingut de ficció televisiva.
Una altra de les intencions pel qual es desenvolupar aquest Laboratori de Ficció és el de dinamitzar la indústria audiovisual i fomentar els acords de producció i coproducció, al mateix temps que s’impulsen les relacions professionals i de negoci en la fase de desenvolupament dels projectes audiovisuals.
Donar conéixer com es prepara un projecte de ficció, des de la cerca de la idea fins al format final del dossier de venda. Com estructurar-ho de manera sòlida i veure la seua viabilitat, contactar amb productores i plataformes per a rendir de manera eficaç en la part creativa a l’hora presentar el projecte, són algunes de les possibilitats que ofereix aquest seminari.
PROGRAMA:
El programa es divideix en cinc dies:
Dilluns 31 de maig, de 11:00h a 13:00h. La Cigarreras. Caixa Negra. Carrer Sant Carles, 78
Taula redona “Cinema espanyol, fonts de finançament, el consum en sales i en plataformes digitals”.
Comptant amb grans professionals del mitjà com, Mercedes Gamero directora d’Atresmedia Cinema, Maria Rubín directora de cinema espanyol de Movistar +, Jose Luis Moreno Director d’Audiovisuals i Cinematografia del Institut Valenciá de Cultura i Geraldine Gonert directora de Conecta Fiction. Modera Gerardo Sánchez director de Dies de cinema.
Moderador:
GERARDO SÁNCHEZ
Licenciado en Ciències de la Informació, treballa en TVE des de 1982. Director de «Dies de cinema» des de 2009. Codirector del documental 24 hores en la vida d’Elías Querejeta, jurat dels Premis Platí i autor d’assajos visuals per a edicions en DVD i Blu Ray.
ASSISTENTS A la TAULA REDONA:
MERCEDES GAMERO. DIRECTORA GENERAL D’ATRESMEDIA CINEMA.
Llicenciada en Filologia Alemanya per la Universitat Complutense de Madrid, i amb un Màster en Producció Audiovisual: cinema, televisió i vídeo per la Universitat Complutense de Madrid. Va començar la seua trajectòria professional en el departament de sèries i pel·lícules per a Canal+ en Sogecable, després del seu pas per AXN com a executiva d’adquisicions i planificació, l’any 2000 va ser cap d’adquisicions i coproduccions de pel·lícules de cinema per a Telemadrid, responsable de coproduir, entre altres, títols com La Caixa 507 o Al Sud de magrana. En 2004 entra a formar part de Antena3 tv com a directora d’adquisicions i vendes de la cadena. Des de 2009 és també directora general de Antena3 Films, ara Atresmedia Cinema, productora cinematogràfica del grup Atresmedia i responsable de produir títols com: Coneixeràs a l’home dels teus somnis, L’Illa Mínima, el Desconegut o Palmeres en la Neu, entre altres.
MARIA RUBIN. RESPONSABLE DE CINEMA ESPAÑOL DE Movistar +.
Llicenciada en Ciències de la Informació i amb un Màster en “The Bussines of Televisió” a Nova York University .Desenvolupa la seua vida laboral Canal +, actualment Movistar +. Durant la seua trajectòria professional ha desenvolupat diferents activitats: Operadora de continuïtat, productora d’informatius, Directora del departament de Curtmetratges i de programes com La Nit + Curta, Madonna: Pop & Clips, 3D Plus, Les mil una galàxia, el so de la velocitat, Opina vota i gaudeix, La Palma roda. Participa en la producció internacional de programes especials: Imagina amb Canal + França i Le Grand MIX per al canal francés canal Jimmy. Comissaria en el projecte de 2008 Cultures organitzat pel Ministeri de Cultura, amb motiu de l’Any Europeu del Diàleg Intercultural. Membre del comité avaluador de la Convocatòria d’Animació en les modalitats de Desenvolupament de llargmetratge i de Producció de llargmetratges de la Convocatòria del Fons per al Desenvolupament Cinematogràfic de Colòmbia l’any 2015.
GÉRALDINE GONART. DIRECTORA DE CONECTA FICTION.
Géraldine Gonard va estudiar a Bordeus (França) un Màster de Management i Gestió Internacional amb Països Ibèrics abans de començar a treballar a Espanya, a partir de 1997, en SOGEPAQ (Grup Sogecable). En 2001, es va incorporar com a Directora de Vendes a GRUP PI, distribuïdora internacional de productes audiovisuals creada per 4 productors independents espanyols, en la qual va passar a ocupar el lloc de Directora General en 2004. Des de 2007 a 2015, es va ocupar de la direcció general de la distribuïdora internacional IMAGINA INTERNATIONAL SALES (Grup MEDIAPRO), En 2016, va fundar l’empresa INSIDE CONTENT (www.insidecontent.tv) per a la distribució de contingut audiovisual i serveis de consultoria per a la cerca de finançament per a coproduccions i estratègia d’internacionalització. A més, organitza Connecta FICTION, un esdeveniment de networking i coprodución que reuneix a Espanya cada any a professionals del continent americà i europeu amb l’objectiu de fomentar la coproducció de contingut de ficció i ONSeries un esdeveniment focalitzat sobre el mercat de parla portugués de sèries de televisió. En 2020, amb Luis Collar, productor i soci fundador de THE CIRCULAR GROUP, llança l’agència de vendes internacional FEEL CONTENT, ampliant així les activitats de distribució al contingut cinema europeu i llatí.
JOSÉ LUIS MORENO MAICAS
Director d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura. Llicenciat en Dret per la Universitat de València. Diplomatura en Estudis Avançats (DEA) en Comunicació Audiovisual. Tècnic de foment de l’audiovisual en la Generalitat Valenciana. Director i realitzador de cinema i televisió, guionista i productor audiovisual.
La resta de dies se celebrarà a la Sala de conferències de l’Auditori Provincial d’Alacant ADDA. Passeig de Campoamor s/n.
Dimarts 1 de juny, de 10.00 a 13:30h: Ponència teòrica com presentar un projecte de ficció.
El ponent explicarà com es desenvolupa un projecte de ficció, des de la cerca de la idea fins al format final del dossier de venda. S’explicaran tots els passos com: rebutjar i acollir idees, estructurar-les de manera sòlida, construir personatges, veure la viabilitat del projecte, contactar amb productores i plataformes i gestionar el flow, i organitzar el treball per a rendir de manera eficaç en la part creativa a l’hora de realitzar projectes de ficció.
Dimecres 2 de juny, de 10.00 a 13:30h: Simulacre de Pitch real per part del ponent en temps real.
Es farà un simulacre de pitch de venda d’un projecte. Aquesta exposició a temps real i secundada amb material audiovisual donarà pas a un posterior Q&A (Questions & Answer) on es resoldran els dubtes dels inscrits.
Dijous 3 i Divendres 4 de juny, de 10.00 a 13:30h i de 16.00 a 18:00h: Presentació i valoració de projectes per a Plataformes Digitals.
Els assistents amb projectes els presentaran als productors, Rodrigo Espinel de Bruna Films i José Alberto Sánchez de Chester Mitjana Produccions i Cessar Martí Director de continguts i programació de PUNT MITJANA.
El temps d’exposició de cada projecte és de 15 minuts. Després del pitch, el ponent donarà la rèplica amb les preguntes i els dubtes que li haja suggerit l’exposició del projecte.
Dilluns 31 de maig, de 11:00h a 13:00h. La Cigarreras. Caixa Negra. Carrer Sant Carles, 78
Taula redona “Cinema espanyol, La fonts de finançament, el consum en sales i en plataformes digitals”.
Convidats per a la Presentació i valoració de projectes.
RODRIGO ESPINEL. BRUNA FILMS.
Rodrigo Espinel és Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Burgos, Màster MBA pel CEU Sant Pau i Màster en Administració d’Indústries Culturals per la Universitat de Valladolid. Al llarg de la seua carrera he participat en la producció de diversos projectes audiovisuals de cinema, televisió, publicitat i new mitjana tant a Espanya com al Regne Unit, el Perú i Mèxic i en l’organització de diferents edicions de la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid i del Festival International du Film d’Amour de Mons (Bèlgica). Apassionat a parts iguals per la producció audiovisual i el màrqueting digital, Rodrigo s’incorpora a Bruna Films en 2018 com a ajudant del productor Juan Gordon treballant en pel·lícules com “Yuli” (Iciar Bollain), “Intempèrie” (Benito Zambrano) o “Amor de mare» (Paco Caballero).
CESSAR MARTÍ. DIRECTOR DE CONTINGUTS I PROGRAMACIÓ DE PUNT MITJANA.
Llicenciat en Ciències de la Informació, Imatge i So per la Universitat Politècnica de València i el CEU Cardenal Herrera. Compta amb una àmplia experiència com a productor executiu i director, destacant diversos programes de televisió d’èxit de Canal Nou com Autoindefinits, Maniàtics o Socarrats amb la productora Conta Conta. Entre 2011 i 2014 va exercir de productor executiu de ficció en la companyia Vértice360, hui dita Tres60. Des d’agost de 2014 a abril de 2017 llança el projecte de ANLO PRODUCCIONS, la seua pròpia productora en la qual produeix i dirigeix els documentals esportius “Vides olímpiques” i “Km 0”. Actualment és Director de Continguts i Programació en À Punt Mitjana, la televisió autonòmica valenciana . Llicenciat en Ciències de la Informació, Imatge i So per la Universitat Politècnica de València i el CEU Cardenal Herrera.
JOSÉ ALBERTO SÁNCHEZ, productor de cinema i televisió, director de producció de José Luis Garci, entre les seues produccions destaquen “Futbolísimos” i “El crack zero” de José Luis Garci.
Comentarios