El Laboratori de Propostes i Presentació de Projectes de Ficció impulsat pel Festival Internacional de Cinema d’Alacant i l’Agència Local de Desenvolupament de l’Ajuntament d’Alacant, amb la col·laboració de la fundació SGAE, celebrarà enguany la seua quarta edició. Una cita consolidada que espera rebre més d’un centenar de propostes i que creix any a any per a donar l’oportunitat d’aprendre i exposar els seus projectes als nous creadors, generant un punt de trobada de la indústria.
Aquesta nova edició tindrà lloc del 23 al 27 de maig de manera presencial en les instal·lacions de Porta Ferrisa, podent els interessats inscriure també de manera en línia. El laboratori està dirigit a productors, directors, guionistes o qualsevol persona amb un projecte de ficció tant sèrie o llargmetratge per a analitzar el seu projecte.
La regidora d’Ocupació i Desenvolupament, Mari Carmen d’Espanya, ha ressaltat que “és el quart any que col·laborem amb el Festival de Cinema d’Alacant a donar suport a la indústria cinematogràfica a la ciutat amb l’objectiu d’impulsar els projectes dels seus professionals i fomentar l’ocupació en el sector”.
“L’any passat es van rebre per a la tercera edició més de 80 projectes, que esperem que enguany ronden el centenar, i tots hem pogut comprovar la creixent elecció de la ciutat per a l’enregistrament de pel·lícules, sèries o anuncis televisius, qüestió que diu molt de la indústria de cinema alacantina”, ha afegit l’edil.
El director del Festival de Cinema d’Alacant, Vicente Seva, ha explicat que “estem molt contents amb el recorregut d’aquest laboratori, que cada any atrau a més gent i on s’exposen projectes molt interessants i de qualitat. És una oportunitat per a reunir la indústria, a productors i guionistes amb televisions com Antena3, Movistar, À Punt, que venen a la recerca de projectes, sèries i llargmetratges per a dur a terme”.
“Aquesta iniciativa és una eina per a treballar, al llarg d’una setmana en un entorn idíl·lic com és la ciutat Alacant. Una setmana en la qual a més de treballar sobre els projectes es gaudirà d’activitats paral·leles com masterclass de prestigiosos guionistes, taules redones i trobades networking amb productors”, ha finalitzat Vicente Seva.
L’entrada serà lliure, prèvia inscripció, i es podran apuntar gent d’oïdora sense presentar projecte. La fitxa d’inscripció i el projecte es presentaran abans del 17 d’abril de 2022 a les 23.59 hores a info@festivaldealicante.com. Els 18 projectes seleccionats es donaran a conéixer el 3 de maig.
Qui presente projecte de ficció (sèrie, pel·lícula, documental o webserie) haurà de fer-ho acompanyat de material de suport (Fitxes, PDF, power points, clips de vídeo etc.). El temps d’exposició de cada projecte serà de 15 minuts. Després del pitch, el ponent donarà la rèplica amb les preguntes i els dubtes que li haja suggerit l’exposició del projecte.
L’activitat es desenvolupa dins del marc del Festival Internacional de Cinema d’Alacant i consta de cinc jornades en total en les quals es desenvoluparà una amb una taula redona, una altra de teoria, una altra de pràctica simulacre de pitch i dues jornades per a presentació de projectes per part dels inscrits i valoració d’aquests.
Objectius generals
Entre els objectius d’aquest fòrum es troba generar un punt de trobada entre els dos mercats més creatius i oberts a l’intercanvi industrial i cultural dels continguts de ficció audiovisual. També es pretén fomentar l’intercanvi i la internacionalització entre autors, productores i cadenes de televisió d’aquests països per a la creació, producció i emissió de contingut de ficció televisiva. A més, s’analitzarà la demanda actual de les plataformes com Netfilx, HBO, Movistar, etc i les productores de ficció.
Una altra de les intencions pel qual es desenvolupar aquest Laboratori de Ficció és el de dinamitzar la indústria audiovisual i fomentar els acords de producció i coproducció, al mateix temps que s’impulsen les relacions professionals i de negoci en la fase de desenvolupament dels projectes audiovisuals.
Donar conéixer com es prepara un projecte de ficció, des de la cerca de la idea fins al format final del dossier de venda. Com estructurar-lo de manera sòlida i veure la seua viabilitat, contactar amb productores i plataformes per a rendir de manera eficaç en la part creativa a l’hora presentar el projecte, són algunes de les possibilitats que ofereix aquest seminari.
Programa
Dilluns 23 de maig.
De 10.00 a 13:00h.
Taula redona. “Plataformes digitals. Producció, distribució i consum del contingut audiovisual”.
Moderat per Gerardo Herrero director de “Dies de cinema” de Rtve, amb la col·laboració d’Antena 3, Movistar, À punt, TVE i el IVC.
Dimarts 24 de maig.
De 10.00 a 12:00h.
Ponència teòrica com presentar un projecte de ficció.
El ponent explicarà com es desenvolupa un projecte de ficció, des de la cerca de la idea fins al format final del dossier de venda. S’explicaran tots els passos com: rebutjar i acollir idees, estructurar-les de manera sòlida, construir personatges, veure la viabilitat del projecte, contactar amb productores i plataformes i gestionar el flow, i
organitzar el treball per a rendir de manera eficaç en la part creativa a l’hora de realitzar projectes de ficció.
De 12:15h a 13:30h
Títol presentació: La Comunitat Valenciana: plató de rodatge. Impartit per Luis Tormo Pérez. Turisme Comunitat Valenciana. Servei de Màrqueting En línia i Publicitat.
En aquesta presentació es realitzarà un recorregut pel paper de les oficines de rodatge o film offices com a elements d’atracció per a l’arribada de rodatges en la Comunitat Valenciana.
Dimecres 25 de maig.
De 10.00 a 13:30h.
Simulacre de Pitch real per part del ponent en temps real.
Es farà un simulacre de pitch de venda d’un projecte. Aquesta exposició a temps real i secundada amb material audiovisual donarà pas a un posterior Q&A (Questions & Answer) on es resoldran els dubtes dels inscrits.
Dijous 26 de maig.
De 10.00 a 13:30h i dijous de 16.00 a 18:00h
Presentació i valoració de projectes per a Plataformes Digitals.
Divendres 27 de maig.
De 10.00 a 13:30h i dijous de 16.00 a 18:00h
Presentació i valoració de projectes per a Plataformes Digitals.
Els assistents dels projectes seleccionats els presentaran als productors, Rodrigo Espinel de Bruna Films i Cessar Martí, director de continguts i programació d’À Punt Meria, entre altres.
El temps d’exposició de cada projecte és de 15 minuts. Després del pitch, el ponent donarà la rèplica amb les preguntes i els dubtes que li haja suggerit l’exposició del projecte.
Dissabte 28 de maig.
De 10.00 a 13:30h.
Màster class ‘Noves lents i càmeres’
Descripció: Un recorregut per les noves eines de càmeres i lents fullframe al servei de fotògrafs, directors i creatius.
El Festival Internacional de Cinema d’Alacant, que se celebrarà del 21 al 28 de maig, compta amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, l’Ajuntament d’Alacant, Alacant City & Beach, Institut Valencià de Cultura, À Punt Mitjana i altres empreses col·laboradores.
Comentarios