La ciutat d’Alacant acollirà el pròxim dia 29 la I trobada espanyola d’autors literaris que compta amb la col·laboració de la regidoria de Cultura. La trobada pretén “fomentar la pulsió d’escriure, alguna cosa que molta gent vol fer i que és veritablement difícil” segons el seu organitzador, l’escriptor Manuel Avilés.
El responsable de l’àrea, Antonio Manresa ha destacat que “sumem aquesta iniciativa a la Fira del Llibre o Alacant Noir per a augmentar el prestigi literari de la ciutat. Volem que cresca en els pròxims anys pel que farem que s’incremente la implicació de tot el sector perquè apostem per la literatura augmentat aquests projectes”.
Per part seua, Avilés destaca que “busquem reunir autors -més i menys novells- per a canviar impressions, conéixer-nos, fer-nos partícips d’experiències en tots els terrenys relacionats amb l’ofici i la passió d’escriure”.Cada autor podrà llegir en públic, després d’ensenyar el seu llibre, quinze línies del mateix en un acte que podrà seguir-se en línia per a difondre la imatge i l’obra dels escriptors presents.
Autors destacats
L’organització calcula la presència de seixanta autors que, en la seua majoria venen des de diferents punts d’Espanya. Entre alguns noms propis destaca la professora de l’escola d’escriptors de Madrid i autora de Random, Ana Lena Rivera. El seu últim èxit ha sigut «Els morts no saben nadar» i al febrer, saca a la llum «Las herederas de la Singer», aquella màquina de cosir que fu testimoni del que passava en totes les cases espanyoles. La docent proposarà una ponència titulada “He escrit una novel·la i ara què?”.
D’altra banda, Fernando J. Múñez, autor de «La cocinera de Castamar» i «Los diez escalones», explicarà les aventures i fatigues, les bregues i els duels que fan falta per a fer d’una novel·la una sèrie de televisió d’èxit. Per part seua, María Bestard i José Luis Acosta, de la productora Bestacosta que venen des de Miami a la nostra trobada ens parlaran des de la seua experiència d’actriu, directora i productor de cinema sobre les estratègies per a portar una novel·la a la pantalla.
També cal destacar que Manuel Desantes, Catedràtic insigne de Dret Internacional Privat i ordenança de En Biblio, presentarà al Pontifex Maximus de la Biblioteca dels llibres feliços i ens deixarà acariciar les “Institutiones Oratoriae” de Quintiliano, la “Divina comèdia” de Dante – tots dos incunables sota la vigilància permanent de do Biblio- i un facsímil de la Bíblia de Gütemberg.
Manuel Avilés assenyala, a més, que “traurem a l’escenari a l’autora més jove, Lucía de Madrid, que amb quinze anys ha escrit “El que les mirades amaguen”. A Vic Echegoyen, autora de “Resurrecta” que ve des de Budapest i a Macarena Muñoz que, amb “Los estrangeros”, ve des de Franckfurt. A Begoña Valero amb “La casa del compás de oro”, una metge que ha escrit un tros de novel·la sobre els inicis de la impremta i les seues lluites contra la Inquisició”.
Conclou Avilés ressaltant que “ve Javier Velasco, de la revista Todo Literatura, per al meu gust la número u en llengua castellana sobre crítica literària i comentaris sobre llibres”.
Comentarios