L’alcalde d’Elx, Carlos González, va assistir a la presentació del llibre de Juan Lorenzo Antón García “Elx, Ciutat d’Oasi” que va tindre lloc en el Centre de Congressos Ciutat d’Elx. A l’acte van assistir també l’edil de Palmerar, Héctor Díez, la regidora de Cultura, Marga Antón, i el regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sánchez. La presentació va estar moderada pel periodista Santiago Gambín.

“Elx, Ciutat d’Oasi”, és una recopilació de palmeres singulars del Palmerar Patrimoni de la Humanitat i de les pedanies. En concret, el llibre conté més de 200 exemplars únics, fotografiats, classificats, comentats i situats. Així mateix, serveix per a donar a conéixer, per a divulgar l’existència dels exemplars únics i, en molts casos, de difícil localització del palmerar.

L’alcalde va destacar que l’obra té un valor extraordinari per a la ciutat per la seua tasca d’investigació, documentació i sistematització. En aquest sentit, González va incidir en el temps destinat a la creació de l’obra, ja que Juan va estar més de 15 mesos recorrent horts urbans, periurbans i rurals, és a dir, va caminar més de 1.300 quilòmetres de terme, va realitzar més de 15.000 fotografies i centenars d’anotacions.

Tal com va comentar l’alcalde això «no sols revela una capacitat i determinació fora del comuna; sinó també, evidència que estem davant un il·licità apassionat per la seua ciutat i especialment pel seu palmerar”.

Juan Lorenzo Antón (Elx, 1951) és llicenciat en Educació Física per la Universitat Politècnica de Madrid i Doctor en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per la Universitat de Granada, on ha exercit com a professor titular en la Facultat de Ciències de l’Esport des de l’any 1983 fins a la seua jubilació. A més, ha publicat més de 20 llibres en la seua carrera professional, en la seua major part d’handbol, esport del qual és expert internacional, i pel qual ha rebut molts premis i distincions. Aquesta és la seua primera aventura en aquest camp, repte que va afrontar per la seua passió des de la infantesa per les palmeres d’Elx, el seu símbol universal.