Alacant celebra la Setmana “Alacant amb Orgull” en la qual es podrà gaudir de col·loquis, cinema, teatre i exposicions i que culminarà dissabte que ve amb la manifestació del col·lectiu LGTBI. Enguany, que coincideix amb el 20 aniversari de la celebració de l’Orgull a Alacant, el lema triat és “Diversitat familiar, iguals en drets”.
L’alcalde, Luis Barcala, i la regidora de Drets Públics i Igualtat, Begoña León, han desplegat aquest dilluns la pancarta amb els colors LGTBI des del balcó d’Ajuntament juntament amb els representants de les associacions del col·lectiu, Alacant Entén, Diversitat, Entenem LGTBI i Ponts d’ Igualtat.
A continuació, l’edil ha presentat les activitats de “Alacant amb Orgull” abans de la celebració de l’acte institucional en el Saló Blau al qual han acudit membres de la corporació municipal.
León ha destacat en la seua intervenció en l’acte institucional que “hui és un dia important marcat en el calendari per a donar visibilitat, no oblidar tot l’aconseguit i continuar avançant en una igualtat efectiva i real de totes les persones sense cap mena de distinció, discriminació ni diferenciació en drets i llibertats”. L’objectiu és que “Alacant siga un reflex de respecte i tolerància on tots tenim cabuda sense cap excepció”.
L’edil ha posat en valor el paper de les institucions públiques ressaltant que “podem conjuminar esforços, donar exemple i sumar perquè continuem avançant. Demostrant un profund interés per estar al costat de les persones que reivindiquen que són ciutadans lliures i consegüentment volen ser tractats”. “Aquest Ajuntament realitza una declaració institucional plena de sentiment i per què no dir-ho d’orgull”, ha afegit.
La responsable de Drets Públics ha recordat que a pesar que “la visibilitat no és justícia, sí que pot ser la clau que ho obri tot, per a poder viure una realitat que no es pot ni s’ha d’ocultar. Amagar-se no serveix de res. Vull agrair als qui secunden amb fets i paraules el donar visibilitat a una societat diversa sent un exemple per a les generacions futures. D’aquesta manera som nosaltres els qui liderem el canvi cap a un model de pau que ells viuran amb la convicció que els alacantins som lliures i que res ni ningú ens pot fer pensar el contrari”.
Els responsables de les quatre associacions també han pres la paraula per a realitzar les seues reivindicacions, han destacat la unitat d’acció de les quatre associacions alacantines i han agraït a l’Ajuntament la seua col·laboració en l’organització dels actes de la Setmana de l’Orgull.

Programa d’activitats

Dilluns 10

19.00 – 20.30 hores: Taula redona Famílies diverses

Ubicació: Libreria Pynchon and Co. Activitat promoguda per l’associació Diversitat.

Dimarts 11

19.00 – 19.30 hores: Xarra-Col·loqui El paper dels personatges homosexuals en la història del cinema. Activitat promoguda per l’associació Alacant Entén

Ubicació: C. c. Cigarreras (Caixa Negra).

19.30 – 20.30 hores: Projecció de curts LGTBI de la secció curts Lgtbi. XX Edició Festival de Cinema d’Alacant. Activitat promoguda per l’associació Alacant Entén.

Ubicació: C. c. Cigarreras (Caixa Negra)

Dimecres 12

19.30 – 20.30 hores: Xarra-Col·loqui sobre Drets Humans i Defensa de drets del col·lectiu LGTBI: contrastos. Activitat promoguda per l’associació Alacant Entén.

Ubicació: Casa Mediterrani.

19.00 – 20.00 hores: Presentació del llibre Els Triats, de l’escriptor Nando López. Activitat promoguda per l’associació Ponts Alacant LGBTI.

Ubicació: Llibreria Casa del Llibre.

19.00 – 20.00 hores: Obra de Teatre “Porta’m a Benidorm”, a càrrec de la companyia ArteYo Produccions. Activitat promoguda per l’associació Entenem LGTBI.

Ubicació: C. c. Cigarreras (Caixa Negra).

Dijous 13

18.30 – 20.30 hores: microteatres LGTBI Famílies Diverses. Activitat promoguda per l’associació Diversitat.

Ubicació: C. c. Cigarreras (Caixa Negra).

19.30 – 20.30 hores: Xarra-Col·loqui Delictes d’Odi. Activitat promoguda per l’associació Entenem Alacant.

Ubicació: Palau del Portalet.

Divendres 14

19.30 – 20.30 hores: Xarra- Col·loqui Homenatge als Majors LGTBI. Activitat promoguda per l’associació Entenem LGTBI Alacant.

Ubicació: Palau del Portalet

Dissabte 15

19.00 hores: Manifestació

Activitats permanents:

  • Exposició Il·lustracions per la Diversitat LGTBI. Del 12 de Juny al 17 de juliol en C. c. Cigarreras.
  • Exposició fotogràfica Autoretrats VIH. Del 3 de Juliol al 31 de juliol en Edifici Municipal El Claustre.