Aquest pròxim dissabte dia 26 de novembre de 2022, a partir de les 19.30 hores, tindrà lloc a l’Auditori Municipal de la Llotja, a Oriola, la presentació de la “Antologia Poètica Iberoamericana”, dins de la programació cultural prevista en la “Tardor Hernandiana”, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola. També col·laboren l’Obra Social i Cultural de Caixa Rural Central d’Oriola i la Càtedra Iberoamericana Alejandro Roemmers d’Indústries Culturals i Creatives de la Universitat Miguel Hernández.
L’acte, que serà presentat per Aitor Larrabide, director de la Fundació oriolana, consistirà en l’acte de lliurament d’un reconeixement especial a Carmen Alemany Bay, catedràtica de Literatura Hispanoamericana en la Universitat d’Alacant i reconeguda estudiosa de Miguel Hernández; també en la presentació de l’Antologia Poètica Iberoamericana  en la qual destaquen: María Ángeles Pérez López (Espanya), Sergio Ramírez (Nicaragua), Telmo Herrera (l’Equador), Rafael Courtoisie (l’Uruguai), Juan Carlos Mestre (Espanya), Miguel Ángel Zapata (el Perú), Víctor Manuel Mendiola (Mèxic), Hugo Mujica (l’Argentina) i Xavier Oquendo Troncoso (l’Equador), editada a Nova York per bi/*Coa: bicultural Comunitat de les Amèriques a càrrec de Mónica Sarmiento; les intervencions de destacats poetes com: Brigidina Gentile (“Ítaca. La espera” y “Efectos secundarios”), Marisa Russo (“Rizoma del encantador”, “Los jardines colgantes de la abuela” y  “Memorial Park”), Mónica Sarmiento-Archer  (“Retorno”, “Sobrevivir” y “Art móvil”),  Elisa Constanza Zamora Pérez (“La esperanza es blanca o rosa, como la flor del almendro” y “De gaviotas y barcos”); i els acadèmics i gestors culturals Vicente Alcaraz García, Ramón A baix, Pilar Viviente Solé i María A. Higuero Tocón.
L’acte conclourà amb l’actuació del Grup Lux Aeterna, integrat per Rafael Lozano (director, compositor i saxofonista), Francisco Jorge Montesinos (saxofonista), Susanna Vardanyan (soprano), Juan José Teruel (piano), Marta Bascuñana (actriu) i Rafael Bascuñana (il·lustracions i audiovisuals). Es projectaran “Mensajero del alba” y “Recuerdos de un poeta”, i quatre poemes amb lletra de Miguel Hernández musicats per Rafael Lozano (“Elegía” a Ramón Sijé, “Me sobra el corazón”, “Las abarcas desiertas”, y “Cerca del agua te quiero llevar”).