Octubre és el mes de la música clàssica a l’Alfàs del Pi gràcies al Festival Mozartmanía, que enguany celebra la seua trenta-tresena edició. Un certamen en el qual la música culta es puja a l’escenari, donant resposta a la forta demanda que existeix en el municipi, especialment entre la comunitat de residents internacionals.
El festival ret homenatge a Wolfang Amadeus Mozart com a pare, al costat de Ludwig Von Beethoven, del sinfonismo clàssic, ha recordat el regidor de Cultura de l’Alfàs, Manuel Casado, després de presentar la programació al costat del director de la Casa de Cultura, Vicente Escrig.
Enguany, la programació s’inicia el divendres 13 d’octubre, a les 17.30 hores a la Casa de Cultura, amb l’espectacle ‘Pedro i el llop’, dirigit al públic familiar. Concert que serà a càrrec de Ensamble Instrumental, amb música de S. Prokófiev, sota la direcció musical de Yaron Traub, amb Daniel Traub com a narrador. Es tracta d’una activitat organitzada en col·laboració amb AIS International School. L’entrada és gratuïta fins a completar aforament.
El dissabte 14 d’octubre, a les 20 hores, l’auditori de la Casa de Cultura acollirà el concert que oferirà l’Orquestra del Festival Mozartmanía, agrupació composta per un elenc de músics i solistes internacionals d’altíssim nivell, que es reuneixen anualment en representació del certamen. En l’edició d’enguany, està prevista la participació del director musical G. Ferrauto, actuant com a solistes el violoncel·lista Benedetto Munzone i els violinistes Vito Imperato i Joaquín Páll Palomares.
El programa d’aquest concert inclou les obres ‘Divertimento per a cordes en Fa major’ de W.A. Mozart, ‘Concert en re menor per a violí, violoncel i cordes’, de J.S. Bach i ‘Les quatre estacions’, de Vivaldi.
El 33 Festival Mozartmanía continuarà el dissabte 21 d’octubre, a les 20 hores, amb el concert ‘Música a la llum de Sorolla’ que oferirà l’Orquestra Lliria City of Music, sota la direcció musical de Pascual Cabanes.
Joaquín Sorolla va ser el pintor espanyol de major projecció internacional del seu temps i una de les figures capitals de la història de l’art espanyol en el seu conjunt. Aquest any 2023 es compleixen cent anys de la seua defunció i per això, la Ciutat de Llíria i la seua música i professionals han volgut dedicar un espectacle en la seua memòria.
L’espectacle ‘Música a la llum de Sorolla’ està interpretat per un elenc de músics professionals de la localitat edetana, bressol de grans compositors, directors, professors i solistes els qui, a través de l’Orquestra Llíria City of Music, interpretaran una selecció d’obres de compositors espanyols contemporanis al pintor espanyol, que reflectiran el panorama creatiu musical tan intens que es va viure a la fi del segle XIX i principis del XX.
El programa inclou obres de W.A. Mozart, J. Turina, Enrique Granados, M. de Falla, A. Álvarez Alonso, J. Serrano, R. Soutullo, J. Vert, F. Chueca, Donya Francisquita d’Amadeo Vives i G. Giménez.
Finalment, el 33 Festival Mozartmanía de l’Alfàs del Pi conclourà el dissabte 28 d’octubre, a les 20 hores, amb el concert que oferirà l’Orquestra de les Jornades Hispà-Noruegues, agrupació en la qual s’integren una desena de músics pertanyents a les orquestres més rellevants de la zona, com l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Almeria, Simfònica de la Regió de Múrcia o Orquestra Ciutat d’Elx. Destaca la participació com a solistes dels pianistes Marisa Blanes i Siegmund Watty i del violinista internacional George Hlawizcka, qui ha sigut membre de la English Chamber, l’Orquestra de San Francisco i l’Orquestra Simfònica de L’Índia.
Les entrades per als concerts dels dissabtes 14, 21 i 28 d’octubre es podran adquirir en la taquilla de la Casa de Cultura, de dilluns a divendres, de 9 a 13 hores. També una hora abans de cada concert. Els preus -5 euros- es mantenen igual que en edicions anteriors.
El regidor de Cultura de l’Alfàs del Pi, Manuel Casado, anima a les persones amants de la música clàssica a acostar-se aquest mes d’octubre a l’auditori de la Casa de Cultura i gaudir amb el Festival Mozartmanía, “un certamen que, després de 33 edicions, manté intacta la seua essència, consolidant-se com un dels festivals amb més solera de la província d’Alacant, amb una oferta de primera qualitat, a uns preus simbòlics que permeten acostar la cultura a tota la societat”.