El Museu Arqueològic d’Alacant ha posat en marxa una nova proposta per a divulgar i difondre el patrimoni històric de la província amb imatges d’emblemàtics enclavaments arqueològics i monumentals acompanyades per peces musicals de compositors alacantins .
Sota el nom de Terra Lucis, ha eixit a la llum aquest projecte en el qual, segons ha manifestat el diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro “es mostra de manera singular i nova el nostre ric llegat cultural, fonent-lo amb els sons del nostre present i rendint un merescut reconeixement no sols a músics i compositors locals, sinó també a aquells monuments i jaciments que parlen per si sols de les nostres arrels i costums”.
Terra Lucis, dirigit conjuntament per la Fundació CV MARQ i l’Associació Cultural Música de Hui, inclou sis vídeos gravats en la Cova de l’Or de Beniarrés, el Santuari del Plà de Petracos a Castell de Castells, La Illeta dels Banyets al Campello, el Tossal de Manises a Alacant, la Torre almohade d’Almudaina i la Cava Gran d’Agres musicats per les partitures de Jesús Mula, Ximo Cano, José de la Vall, Sonia Megías, Sara Blanco i David Leal.
Les sis peces musicals estan interpretades per Lumina Ensemble, un grup format per quatre saxofonistes d’Alacant: Javier Carrillos i José Antonio Suay, tots dos professors del Conservatori Professional de Música d’Alacant «Guitarrista José Tomás»; Pablo de la Font, solista i professor en diferents escoles de música d’Alacant, i Isaac Verdú, saxo solista de la Banda Simfònica de la Casa de S. M. El Rei. “Dues generacions de músics que uneixen esforços per a la consecució, respectuosa i compromesa, d’interpretacions d’alt nivell musical que ara posaran la banda sonora a part de l’extraordinari patrimoni històric i cultural que atresora la província i custòdia la Diputació”, ha explicat Navarro.
Comentarios