L’acte institucional a l’Ajuntament canvia aquest any de format donades les restriccions que exigeixen les mesures de seguretat. La col·locació de la pancarta al balcó del Consistori es manté com tots els anys i el propi acte institucional es retransmetrà en directe des del Saló Blau amb les intervencions de les persones convidades -professionals de l’àmbit de la violència de gènere- i el discurs institucional de la Regidora d’Igualtat, Dª María Conejero.

La Regidoria d’Igualtat que dirigeix María Conejero ha programat un conjunt d’activitats per a commemorar el 25-N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. L’edil ha explicat que “l’objectiu global és sensibilitzar al conjunt de la societat alacantina i analitzar els factors a través dels quals es continua perpetuant la violència masclista, així com fer partícip a la ciutadania de la responsabilitat que com a societat tenim en la cerca de solucions i en la protecció de les dones que es troben en una situació de violència”.

La visibilització de la campanya comença amb la instal·lació d’un centenar de banderoles en 50 fanals del centre de la ciutat. En elles es pot llegir el lema “Ni esperem, ni callem, ni descansem”, que es converteix en el missatge institucional del 25N. Aqueixa mateixa llegenda es veurà en els pròxims dies en els comerços, autobusos urbans i taxis.

Amb motiu de l’agenda d’activitats del 25 N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, la Regidoria d’Igualtat presenta l’exposició “No tinc amo” en l’Hall Sèneca, cedida pel Servei de Cultura de la Universitat d’Alacant.

La mostra agrupa un total de 31 obres de la il·lustradora Diana Raznovich en les quals s’aborden en format còmic la desiguals relacions de poder entre dones i homes, considerant com a màxima expressió la violència que s’exerceix contra les dones en les seues diferents manifestacions; violència física i psicològica, agressions sexuals, tracta i explotació sexual, entre altres.

L’activitat projectada es desenvolupa en el marc de l’I Pla Municipal d’Igualtat entre Dones i Homes de l’Ajuntament d’Alacant 2019-2022, com a acció de sensibilització dirigida al conjunt de la ciutadania per a la detecció precoç i denúncia de tota forma de violència masclista.

L’objectiu de la iniciativa és apel·lar al compromís i a la responsabilitat ciutadana de no mirar cap a un altre costat entenent que la violència contra les dones no és un assumpte privat, sinó un atemptat a la seua dignitat com a persona, a la seua integritat física, al seu honor i a la seua llibertat, així com una vulneració dels drets humans, que requereix respostes globals.

La mostra quedarà exposada en les vidrieres de l’Hall Sèneca (antiga estació d’autobusos) des del dia 13 fins al 27 de novembre.

Els actes continuen amb la xarrada que el pròxim dia 23 impartirà la professora Carmen Ruiz Repullo amb el titule “No em vulgues tant, vulgues-me bé” en la qual abordarà la prevenció de la violència masclista des d’edats primerenques. L’objectiu d’aquesta xarrada, dirigida a tota mena de públic, és proporcionar claus conceptuals per a entendre l’entramat psicosocial i emocional que sosté una violència estructural que es deu i pot atallar, en primer terme, des de la coeducació.

Per a clausurar aquesta nodrida i interessant agenda d’activitats, la Regidoria d’Igualtat al costat de la Societat de Concerts d’Alacant, ha organitzat a l’Aula de Cultura de la Fundació Mediterrani un concert de música clàssica, amb el títol “Música i veu per a reescriure la història”, interpretat per Sylvia Torán al piano i Carolina Alcaide com a mezzosoprano. Un esdeveniment d’especial rellevància dins del panorama cultural i musical d’Alacant, que recomanem no perdre’s.