Els dies 28, 29 i 30 de maig ARTenBITRIR tornarà al centre històric de Petrer, però amb un format adaptat a les circumstàncies sanitàries actuals d’acord amb l’aposta per la Cultura Segura del municipi, tal com han explicat aquest matí en roda de premsa el regidor de Cultura, Fernando Portillo i Fernando Gomis i Luis Abad, president i integrant de l’organització de ArtenBitrir, respectivament.

Fernando Gomis ha explicat que “enguany ARTenBITRIR no serà com altres anys, sinó que solament tindrà tres espais escènics que estaran delimitats, amb aforament limitat amb cadires i per als quals les entrades es podran adquirir a través de la pàgina web, és a dir, les persones que no tinguen entrades no podran acudir a l’espectacle”. Els tres espais escènics seran la plaça de Baix, la plaça del Derrocat i els jardins de l’Alcalde Vicente Maestre (antiga esplanada). La idea és “continuar apostant per la cultura, però des de la seguretat”, ha precisat Gomis, igual que el regidor, Fernando Portillo, que ha animat a “participar de la cultura segura, que és pel que continuarem secundant des de l’Ajuntament, adaptant-nos a la normativa que marquen les autoritats sanitàries a cada moment”.

L’organització ha previst un màxim de 15 companyies artístiques, cadascuna de les quals realitzarà dues passes en cadascun dels espais escènics “amb la possibilitat que el públic puga triar l’horari que millor li venja”, ha indicat Luis Abad.

S’ha comptat amb els artistes compromesos per al cartell de l’any passat, quan es va haver de suspendre a causa de la pandèmia. Les companyies ja confirmades són El Bonic Ocell Verd, Cia. Barré (Còrdova), L’altre Costat de la Parcel·la (Alacant), Pela i Pelu (Castelló), Muu (Galícia), La Polpa (Saragossa) i L’Increïble Guillermino (Valladolid). A més, la programació també manté els concerts del divendres i dissabte, de la mà del grup Espardenya (Madrid) i El Camió del Fem (Vega Baixa).

Save the temazo posarà el tancament a l’edició el diumenge 30 als jardins Alcalde Vicente Maestre.

A més del programa d’actuacions, també s’ha previst pintar 8 murs en el centre històric amb pintura mural i grafiti, per a això ja s’ha obert la convocatòria per a artistes a través de les xarxes socials de ARTenBITRIR.

Luis Abad ha explicat, en referència a la participació dels col·les, que la mini gala del diumenge al matí se substitueix per una mostra d’art infantil i juvenil, “per a això ja hem llançat les bases a tots els centres educatius amb la intenció d’amb els dibuixos muntar una mural als jardins de l’Esplanada”. A més, als escolars que participen, se’ls oferirà l’oportunitat de pintar un dels píxels que configuraran el mural que elaborarà Doble 13 en la pista urbana del carrer La Font.

El president de l’associació ha precisat que la idea és que els espectacles siguen gratuïts, “encara que estem veient el tema de les plataformes d’adquisició d’entrades”.