La Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural, que dirigeix Ana Pellicer, està recaptant aportacions i suggeriments per a “millorar l’accessibilitat de les futures exposicions que realitzem en el Museu Boca del Calvari, amb l’objectiu de continuar avançant en aquesta matèria”. Pellicer ha traslladat que “d’algun temps ençà estem emprant la tecnologia i incloent recursos concrets perquè persones amb diferents tipus de discapacitat puguen tindre una experiència més completa quan visiten una exposició en el nostre museu”.
Segons ha explicat l’edil, “per a assegurar-nos que les iniciatives, innovacions o solucions que s’implementen siguen realment efectives i cobrisquen les necessitats de les persones amb discapacitat hem optat per contactar directament amb elles perquè ens traslladen, en primer lloc, els seus suggeriments i valoració sobre el que ja estem fent”. Més endavant, “conforme anem concretant aqueixes aportacions també els demanarem que testen i chequeen les eines o recursos per a comprovar que es compleix amb l’accessibilitat demandada”.
Com a pas inicial d’aquesta iniciativa, Pellicer, al costat del jove invident Quico Saval, ha recorregut les exposicions que s’exhibeixen en aquests moments en Boca del Calvari, ‘Guardià de la Mar’ i ‘Guardians de Pedra’. Durant la visita al Museu, el jove ha testat les maquetes per a persones amb discapacitat visual que s’inclouen en totes dues mostres; i ha traslladat “propostes de millora” de cara a futures exposicions per a facilitar que “el visitant obtinga la màxima informació i sensacions de la seua visita”, ha apuntat la regidor.
La responsable de Patrimoni Històric i Cultural ha avançat que “després d’aquesta primera visita amb Quico, la intenció és fer extensiva la proposta a altres col·lectius per a cobrir tot l’espectre de l’accessibilitat i adoptar solucions que ens permeten atendre diferents tipus de discapacitats, ja siguen de tipus visual, auditiva o de mobilitat”.
Pellicer ha incidit en què “l’accessibilitat és un dels eixos sobre els quals pivota el DTI –Destinació Turística Intel·ligent- i, per tant, una aposta i un compromís per a Benidorm”. “Una accessibilitat –ha precisat- que volem que arribe a tot els àmbits, entre ells al nostre patrimoni històric i cultural, com el demostra no sols aquesta iniciativa, sinó també les actuacions realitzades as Castell o el jaciment del Tossal de la Cala per a fer-los més accessibles, i l’haver optat per portar ja al nostre barri antic el sistema de guiat de persones Navilens, que a curt termini ens permetrà agregar informació sobre els nostres enclavaments culturals més importants”.
Comentarios