L’Institut de Cultura Juan Gil-Albert ha presentat el número 73 del monogràfic Canelobre titulat Made in Alacant i compost per 610 pàgines en les quals han col·laborat més de 80 articulistes de diferents sectors, institucions i organismes.
Nombroses autoritats i representants del teixit social, econòmic i cultural de la província han assistit a l’acte celebrat en el MARQ, presidit pel president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, i la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, acompanyats per la directora cultural de l’Institut Gil-Albert, Pilar Tébar, i els coordinadors de la revista, David Beltrá i Verónica Quiles.
Mazón ha destacat aquesta nova obra del IAC posa en relleu “l’orgull de pertinença a Alacant”. El president de la institució provincial ha remarcat la contribució de la nova publicació “en favor de l’alineació econòmica i cultural de la província al llarg de dos segles d’història, amb productes i indústria tradicional que s’han convertit en la nostra millor marca a Espanya i en el món i que exemplifiquen la nostra diversitat, riquesa i lideratge en els més diversos sectors”. A més, Mazón ha puntualitzat que “des de la Diputació secundem, valorem i recolzem a treballadors, empresaris, comerciants i emprenedors alacantins, l’obstinació i la tenacitat dels quals ens ha portat a situar-nos com la cinquena província d’Espanya en aportació al PIB i ara podem apreciar aqueix esforç i els seus fruits en tota la seua extensió plasmat en les pàgines d’aquest Canelobre.
Per part seua, Julia Parra ha assegurat que Made in Alacant “és una de les edicions més ambicioses de la història de la revista Canelobre i una clara aposta per mostrar la seua enorme riquesa i diversitat”. La titular de l’àrea de Cultura ha explicat que “amb aquest treball, hem pretés, a més, posar en valor tots els sectors econòmics que, en els últims dos segles, i coincidint amb la història de la Diputació d’Alacant, han sigut claus per a fer d’Alacant el que hui és”.
Julia Parra ha detallat que, a través dels seus sis capítols, “la publicació ens acosta amb gran rigor a moltes dels senyals d’identitat que han anat modelant la marca Made in Alacant i, a més, s’aborden aspectes transversals com el germen emprenedor i innovador que tan bé defineix a aquesta província, sense oblidar productes i sectors capdavanters a tot el món, i donant veu a aquelles persones, experts i organitzacions que han contribuït i contribueixen enormement al progrés del nostre territori”.
Canelobre 73 està dividit en sis parts que es remunten als primers emprenedors de sectors com la gastronomia, el turisme, l’arquitectura, el disseny, la indústria o la societat. A través de les seues pàgines, professionals i experts de reconegut prestigi com Emilio Soler, Josep Lluís Santonja, Josep Bernabeu, Susana Llorens, José Ramón Valero Escandell, Caridad Valdés o Maite Antón, entre altres, han aportat la seua visió i la seua anàlisi.
Aquesta nova edició inclou un potent conjunt d’imatges extretes de col·leccions privades i públiques, d’arxius i biblioteques i d’altres entitats com el Museu Comercial d’Alacant.
Vins, begudes espirituoses, raïm de taula embossat del Vinalopó, les cireres de la muntanya, els nispros de Callosa d’en Sarrià, els torrons d’Alacant i Xixona o la magrana mollar d’Elx se sumen a infinitat de productes excel·lents com el meló de Canyissars o els dàtils d’Elx, les bacores d’Albatera, les carxofes de la Vega Baixa o les tomaques de Mutxamel, entre altres. Menges de la terra que es complementen amb els de la mar a Santa Pola, Dénia o Guardamar del Segura, o bé amb la indústria, el tèxtil, el calçat, la pedra natural, els joguets o les catifes, sectors que són líders en el sector econòmic i que aquest nou monogràfic del Juan Gil-Albert 73 enalteix com a valor, marca i projecció cultural de la província d’Alacant a Espanya i el món.
Comentarios