La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola continua immersa en la seua aposta per l’oferta cultural de qualitat. En eixe sentit, ha aconseguit portar a la capital de la Vega Baixa el Rèquiem de Mozart en el Santuari de La nostra Senyora de Monserrate (3 de novembre a les 20 hores). Un concert fantàstic en un entorn meravellós, una combinació que ha posat en valor l’edil de Cultura, Gonzalo Montoya: “La Regidoria de Cultura, de la mà de l’Orquestra i Cor de la UNED d’Elx, de la Coral Discantus de Múrcia i de l’Orquestra Barroca Valenciana, porta al Santuari de la patrona d’Oriola el Rèquiem de Mozart. Una obra simbòlica de la cultura europea en referència al culte als difunts tradicional el mes de novembre. La nostra regidoria plena un dels monuments més importants d’Oriola d’un monument musical com és el Rèquiem de Mozart, un dels autors de música clàssica més importants de la història de la humanitat”.

L’actuació estarà protagonitzada pel Cor i Orquestra de la UNED d’Elx amb el seu director musical Manuel Ramos al capdavant. No obstant això, no estaran sols i tindran uns companys de luxe amb el cor Veus d´Elx i la Coral Discantus de Múrcia. A més, se sumen a l’actuació 5 solistes: la virtuosa del violí Sofía Rodríguez, de tan sols 12 anys, i les veus de la soprano Carmen Muñoz, la mezzosoprano Blanca Valgut, el tenor José Manuel Delicado i el baix Pepe Cabrera. Tot això farà que el Rèquiem de Mozart estiga interpretat per un total de 80 veus, 30 músics i 5 solistes.

En relació al concert, destaquem que la Missa de Rèquiem en re menor K. 626 és l’última que va compondre el magistral Wolfgrang Amadeus Mozart i molts experts la consideren l’obra mestra del compositor austríac. A més, esta s’ha convertit en un referent per la seua qualitat musical i per la llegenda que acompanya a esta missa de difunts.

Ressaltem que l’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament del Santuari de La nostra Senyora de Monserrate. Així mateix, amb este concert també es ret homenatge a la patrona d’Oriola.

Finalment, convidem a tots al fet que assistisquen a esta meravellosa actuació, ja que tenen una ocasió perfecta de poder escoltar en la seua tot esplendror els concordes i veus d’esta llegendària obra de Mozart en un entorn ideal i amb uns músics talentosos i de qualitat.