L’alacantí Jorge Crivillés afrontarà un nou repte solidari unint nadant les illes de Tabarca i Benidorm. En esta ocasió la travessia té com objeti-vo recaptar fons per a destinar-los a la investigació relativa a la leucèmia pediàtrica a l’Hospital Doctor Balmis. A més, el Grup Espanyol de Pacient de Càncer (GEPAC) i l’Associació Espanyola d’Afectats per Limfoma, Mielo-dt. i Leucèmia (AEAL), seran presents en este repte per a secundar de nou este desafiament. De nou, la Fundació Asisa recolzarà esta acció solidària fi-nanciando els costos de la travessia i donant resposta al seu compromís social.

La data estimada, que podria variar en funció de les condicions em-teorológicas, serà el pròxim 4 de novembre, estant previst que el nadador inicie la seua ruta a l’illa alacantina i finalitze a Benidorm.

Per primera vegada, Jorge Crivillés, sol·licitarà als que vulguen donar suport a la causa una aportació econòmica. Els diners es destinarà a la Fundació ISA-BIAL (Institut d’Investigació Sanitària i Biomèdica d’Alacant), amb la finalitat d’ajudar a avançar en esta matèria. La preocupació a atallar este tipus de càncer radica en el fet que és el més freqüent a la Comunitat Valenciana, amb una taxa de supervivència actual al voltant del 80%, on la investigació juga un paper primordial per a oferir nous i millors tractaments. En la unitat d’Oncologia Pediàtrica de l’Hospital Doctor Balmis es tracten pacients des de 0 fins a 18 anys. Cada any es registren més d’un centenar de casos, segons dona-tos de la Conselleria de Sanitat.

L’alacantí serà el primer nadador que realitze en solitari este desafiament, decisió que va prendre després de conéixer la situació que es viu en el Servei de Onco-logía Pediàtrica i Hematologia de l’Hospital Doctor Balmis. En l’actualitat, es requereixen mitjans i experts dedicats a la investigació per a atallar esta pro-blemática.

Segons Jorge Crivillés: «és un honor per a mi poder posar el meu gra d’arena ajudant als més xicotets i espere que Alacant i Benidorm es bolquen amb nosaltres aportant diners a esta causa, igual que interessats de tota Espanya».

La llarga distància, corrents i meduses seran els principals obstacles que haurà de sortejar Crivillés per a aconseguir la seua meta.

Enllaç de la Fundació Isabial per a realitzar donacions: