La Diputació d’Alacant injectarà este any 1,2 milions d’euros a 37 ajuntaments de la província per a la conservació i manteniment de monuments, esglésies i patrimoni de titularitat municipal.
L’objectiu d’estes ajudes és la realització d’obres de restauració, reforma o reparació en temples, així com en edificis catalogats de rellevància local o interés cultural. El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha manifestat que ”des de la Diputació d’Alacant continuem apostant i treballant per a recolzar econòmicament la protecció d’immobles i enclavaments de la província de gran valor patrimonial i vinculats a la nostra història”.
Les obres es realitzaran directament pel consistori o per l’església titular de l’immoble i un dels requisits que determina l’import de la subvenció és el nombre d’habitants de cada localitat, arribant-se a cobrir fins al 95% del pressupost en el cas dels municipis de menys de 10.000 habitants.
Les ajudes a la Marina Alta han ascendit a més de 289.000 euros i s’han repartit entre els ajuntaments d’Alcalalí, Benimeli, Murla, Parcent, Pego, La Vall de Laguar, El Verger, Xaló i La Xara. Mentre que a la Marina Baixa s’han injectat 155.000 euros entre L’Alfàs del Pi, Benifato, La Nucia, Relleu i La Vila Joiosa.
Agres, Almudaina, Benifallim, Benimarfull, Benimassot, Castalla, Cocentaina, Fageca, Famorca, Ibi, Millena, Penàguila, Quatretondeta, Tibi i Tollos del Comtat i L’Alcoià s’han repartit 520.000 euros i al Vinalopó s’han distribuït 151.000 euros entre les localitats del Camp de Mirra, la Canyada, Elx i el Pinós.

Així mateix, a L’Alacantí els ajuntaments d’Aigües i La Torre de les Maçanes es repartiran 77.000 euros i, finalment, a la Vega Baixa s’injectaran 78.000 euros entre Daia Vella i Oriola. Finalment, la comarca de la Vega Baixa ha rebut subvencions per import de 64.000 euros corresponents a Benejússer, Benijòfer, Bigastre, Daia Nova, Formentera del Segura, la Granja de Rocamora, Xacarella i Los Montesinos.