Casa Mediterráneo estrena l’any 2020 amb la celebració de la seua setena Trobada amb Països del Mediterrani dedicat a Croàcia, el qual es desenvoluparà entre els dies 27 i 31 a través d’activitats que reflecteixen la cultura, la gastronomia i l’essència del país balcànic. L’agenda mensual inclou a més la presentació de l’exposició Policia Nacional. “Una visió des del Mediterrani”. 1824-2020 i trobades amb el Conseller de Medi Ambient a la UE, Miguel Castroviejo, i les escriptores Paloma Sánchez Garnica i Marifé Santiago.

La programació mensual de Casa Mediterrani arrancarà dijous que ve amb la conferència Compositors italians del segle XIX oferida per Pedro Beltrán i es ficarà de ple en la Cuina d’Avantguarda al Mediterrani el dilluns 13, a través d’una trobada amb els xefs Jorge Moreno, Nazario Cano i José Antonio Sánchez, emmarcat en el cicle Gastronomia i el Mediterrani.

L’antiga estació de Benalúa acollirà a partir del dimecres 15 l’exposició Policia Nacional. “Una visió des del Mediterrani”. 1824-2020 del fotorreportero Álex Domínguez, en el marc del 196 aniversari de la Policia Nacional, en una inauguració que comptarà amb una conferència a càrrec del Comissari Principal, Cap Provincial de la Policia Nacional d’Alacant, Alfonso Cid.

La Crisi Climàtica al Mediterrani està protagonitzada aquest mes pel Conseller de Medi Ambient en la Representació Permanent d’Espanya davant la Unió Europea, Miguel Castroviejo, el 20 de gener. A més, Dones i el Mediterrani rep a la prestigiosa arquitecta Blanca Lleó el dia 16, mentre que, el 23 de gener, l’antiga estació de Benalúa comptarà amb la presència d’Alfonso de Blas i Carlos Cordelle amb la conferència Del Mediterrani a l’Himàlaia.

La institució diplomàtica continua amb els seus cicles literaris a través de les tertúlies literàries amb les escriptores croates Tea Tulić i Marija Andrijasevic, totes dues participants en la Residència Creativa del Mediterrani durant aquest mes, i una tertúlia poètica amb Marifé Santiago el dia 28. L’agenda inclou també una trobada amb el diplomàtic i escriptor Chencho Arias el dia 21 i un altre amb la guanyadora del Premi Fernando Lara, Paloma Sánchez Garnica, dins d’Escriptores i el Mediterrani el 22 de gener.

D’altra banda, la situació a Líbia protagonitzarà la sessió de Geostrategia i el Mediterrani el divendres 24 a Madrid, mentre que la ciutat d’Alexandria acollirà una conferència de Miguel Valls el dia 30 i la Cambra de Comerç de València rebrà a l’ambaixador d’Espanya a Tunísia, Guillermo Ardizone, dins d’Ambaixadors i el Mediterrani, el dia 31.

VII Trobada amb Països del Mediterrani: Croàcia

Croàcia serà l’epicentre de la programació mensual d’activitats de la institució diplomàtica i arrancarà el dia 27 amb l’estrena del documental sobre el país balcànic dirigit i produït per la periodista Anabel Roses i el fotorreportero Rafa Arjones. Així mateix, la inauguració d’aquesta trobada continuarà amb l’exposició fotogràfica Retrat de tres ciutats: Zagreb/Alacant/Zadar dels fotògrafs Stanko Abadžić i Manuel Yllera. En el marc de la fotografia, destaca també una trobada amb el fotògraf croat Mitar Terzic el dia 28 de gener.

La música de l’Adriàtic estarà present en el Saló Blau de l’Antiga estació de Benalúa, de la mà del duo de piano de Dubravka Vukalovic i Bruno Vlahek durant la vesprada del 29 de gener. De la mateixa manera, Casa Mediterrani acostarà la gastronomia del país a la societat alacantina el dia 30 a través de la conferència La cuina croata: una cruïlla al Mediterrani impartida pel crític gastronòmic Pedro Nuño de la Rosa; a qui seguiran les escriptores croates Tea Tulićy Marija Andrijasevic per a compartir les seues impressions literàries el 31 de gener.