ROS Film Festival és el primer festival internacional de curtmetratges de Ciència-ficció amb robots. Amb aquesta tercera edició s’aferma com un dels màxims referents del cinema de ciència-ficció i robòtic a nivell mundial.

El festival se celebra del 14 al 22 de novembre en el centre Las Cigarreras, a Alacant, i serà obert al públic seguint tots els protocols necessaris perquè la cultura resistisca a la pandèmia pel coronavirus.

“El cinema de robots ens porta a plantejar-nos dilemes fonamentals del present i el futur. Com conviurem amb les màquines, com serà nostre jo virtual d’ací a només deu anys, en quin moment el sexe amb robots deixarà d’inquietar-nos… Aquests dilemes es plantegen ja en els curts presentats al ROS”, declara Ricardo Domínguez, director del festival. “Hem rebut molts curtmetratges de futurs distòpics en el qual la COVID-19 era present”.

Un total de 335 curtmetratges de 58 països diferents s’han presentat per a aquesta edició, marcada per l’era COVID-19.

Des dels EUA han arribat 36 curts, un d’ells guionizado per Scott Wheeler, de l’equip de guionistes de diversos capítols de la sèrie de Walking Dead, mentre que Europa, França i Regne Unit han presentat 23 cadascun. Aquesta edició destaquen respecte a les dos anteriors els curtmetratges de la categoria “experimental” i “cyberpunk”.

El 17 de novembre, el festival comptarà amb un dels creadors d’art robòtic més importants d’Espanya. Ricardo Iglesias, artista pioner del new mitjana art, va ser guardonat amb el Premi Internacional d’Assaig MADATAC per la seua obra Art i robòtica. La seua conferència porta per títol “Per què faig art amb robots”. (Disponible per a entrevistes).

El 20 de novembre, Concert del duo electrònic Hidrogenesse – Un dígit binari dubtós. Recital Homenatge a Alan Turing. (Disponible per a entrevistes).

El 21 de novembre, dos dels millors divulgadors i humoristes en xarxes, Santi Cremades i Raquel Sastre oferiran el seu xou sobre androides i distopies “Humor entre cables”. (Disponibles per a entrevistes).

ROS Film Festival també és una cita que tracta d’acostar al públic a la indústria tecnològica i cinematogràfica a través de taules redones, xarrades, projeccions de curtmetratges, música en directe, trobades Networking i tallers. Destaquem un d’ells de Story Telling dirigit per Natalia Pérez Galdos i un altre de Stop Motion que dirigeix Diego Rodríguez.

Entre les diferents activitats, els membres del nostre jurat es reuniran per a fallar els premis de la tercera edició del festival i es mostraran els curtmetratges guanyadors el divendres dia 20 en Les Cigarreras, també estaran disponibles per als mitjans que ho sol·liciten. Com a novetats, destacar la presència en el jurat de Gabriela Martí, Directora del Festival Rizoma i de Neal Hartman, Director del Cineglobe, festival de c 57ine del CERN. Al llarg de tota la setmana es projectaran curtmetratges de diferents edicions del ROS Film Festival en diferents locals de la ciutat d’Alacant.