L’Ajuntament d’Alcoi a través del seu Museu Arqueològic, en col·laboració amb l’Institut d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric de la Universitat d’Alacant (INAPH), està duent a terme una nova fase dels treballs arqueològics dins del projecte d’investigació que es va iniciar l’any passat. Per a això es compta amb el permís de la família Doménech, propietària dels terrenys, així com amb l’autorització de la Direcció General de Cultura i Patrimoni.
Sota la direcció de Palmira Torregrosa, directora del Museu Arqueològic Camilo Visedo d’Alcoi i dels professors de la Universitat d’Alacant, Francisco Javier Jover Maestre i Gabriel García Atiénzar, un total de 15 estudiants de diverses universitats espanyoles, recuperen totes les evidències possibles per a documentar la seqüència ocupacional de l’assentament prehistòric.
Els objectius d’enguany són concretar les característiques de l’ocupació humana del jaciment arqueològic, contrastant l’estratigrafia i registrant els diversos ambients domèstics que es van establir en l’assentament durant no més de cent anys. Els materials recuperats seran inventariats en el museu d’Alcoi i posteriorment analitzats per personal investigador qualificat.
D’aquesta manera es contribueix a un millor coneixement d’una etapa prehistòrica, l’Edat del Bronze, les primeres notícies del qual en la nostra zona es remunten a fa quasi cent anys, amb el descobriment del Mas de Menente o la Mola Alta de Serelles en 1924.
“El propòsit d’aquests projectes és promoure l’avanç en l’exploració i preservació de la nostra història i llegat. Aquest govern té el ferm propòsit de conservar i ressaltar el valuós patrimoni històric de la nostra ciutat, comptant amb la inestimable participació d’especialistes que dirigeixen aquests projectes”, ha afirmat el regidor de Patrimoni Cultural i Històric, Ignacio Trelis.
Comentarios