Continua en 2019 la novena temporada de la Filmoteca de Sant Joan amb un quart cicle de tres sessions dedicat a les pel·lícules musicals nord-americanes dels anys 30. Durant el mes de gener, concretament del dia 7 al 21, gaudirem del cicle Musical americà dels anys 30 amb una sèrie de clàssics que van aportar els moments més divertits i memorables del seu temps, distraient a una audiència molt àmplia que es trobava en una època realment complicada.
La dècada de la Gran Depressió va afectar econòmicament a tot el món, però durant aqueixos moments tan difícils la gent buscava consol en la indústria de l’entreteniment. L’auge del cinema sonor no va deixar espai per al dubte en la indústria a l’hora de realitzar els musicals més espectaculars, fent escapar a tot un país de les seues preocupacions i problemes financers en la mesura que siga possible.
Les tres obres seleccionades per al cicle representen diferents estils a l’hora d’abordar el gènere musical. Estima’m aquesta nit (Love em tonight, 1932) de Rouben Mamoulian és un musical pre-code (període entre 1929 i 1934 en el qual les imatges no estaven obligades a passar pels paràmetres de censura) en el qual Maurice Chevalier interpreta a un sastre parisenc esforçat a tirar avant el seu xicotet negoci. El carrer 42 (42nd Street, 1933) és un musical entre bastidors protagonitzat per Ruby Keeler, Ginger Rogers i Warner Baxter, i relata l’organització d’un últim espectacle organitzat per dos productors de Broadway, denominat Pretty Lady. Finalment, Barret de copa (Top hat, 1935) de Mark Sandrich és una de les primeres produccions a unir a l’eterna parella de ball conformada per Ginger Rogers i Fred Astaire.
«Musical americà dels anys 30»
Dilluns 7, ESTIMA’M AQUESTA NIT a les 20.00 h.
Dilluns 14, EL CARRER 42 a les 20.00 h.
Dilluns 21, BARRET DE COPA a les 20.00 h.
Trailer de youtube: https://goo.gl/zcrkxc

Les sessions vindran precedides per uns vídeos introductoris que situen a l’espectador en el context històric i cultural de cada film. També estaran disponibles els habituals programes de mà que amplien les anàlisis de les pel·lícules i que al costat del material divulgat en la xarxa conformen un arxiu ple d’informació original i de qualitat que s’actualitza constantment.
El Cinefórum literari queda allotjat en l’últim dilluns de cada mes com a principal novetat i començarà a les 19.30 (mitja hora abans que la Filmoteca).
En aquesta ocasió es projectarà el dilluns 28 de gener L’hereua (The Heiress, 1949) de William Wyler. L’obra adapta la novel·la de l’escriptor Henry James titulada Washington Square. La pel·lícula està protagonitzada per una de les actrius vives més longeves i importants del cinema clàssic americà: Olivia de Havilland, que durant aquest 2019 complirà 103 anys.
En el Cinefórum Literari es realitzarà una breu introducció a càrrec dels membres del Festival de Cinema de Sant Joan d´Alacant, els quals presentaran la pel·lícula i al seu terme dirigiran una xarra-col·loqui entre els assistents a les projeccions.
Cinefórum literari de Gener.
Dilluns, 28, LA HEREDEREA a les 19:30h.
Totes les sessions seran a l’AUDITORI de la CASA DE CULTURA, en V.O.S. i amb ENTRADA LLIURE I GRATUÏTA.