El concert “Dreamers in White” serà el pròxim 16 d’abril a l’Auditori Provincial d’Alacant. Després d’haver-se celebrat dues edicions a Madrid, aquest projecte arriba a Alacant amb l’objectiu de recaptar fons per a les associacions APSA d’Alacant i Down Madrid.

L’acte de presentació es va realitzar en el Coworking Glup Center dimecres passat i va comptar amb la participació del director de la Fundació Gmp, Francisco Fernández, el president de la Fundació Marjal Francisco Gómez, la presidenta de APSA, Nito Manero, la vicealcaldessa de l’Ajuntament d’Alacant, María del Carmen Sánchez i el director de l’orquestra i encarregat del càsting online, Ramón Torrelledó.

Aquest acte va comptar amb la participació de tres dels músics integrants de l’orquestra com són el pianista il·licità Francisco José García, el trompista Alexandro García d’Almoradí i el violinista Javier Navas d’Onil que van interpretar diferents peces musicals.

Javier Navas. Foto: Juanjo Cervetto

Javier Navas. Foto: Juanjo Cervetto

Mari Carmen Sánchez va destacar que “Alacant està encantada de rebre aquest tipus d’esdeveniments solidaris i des d’ací anime a tothom al fet que compre la seua entrada per a gaudir d’aquest concert i a més per a col·laborar amb dues grans causes com són APSA i Down Madrid”.

En aquesta cita participaran 200 veus i 70 músics voluntaris capitanejats pel director d’orquestra Ramón Torrelledó. La idea consisteix a seleccionar, a través d’un càsting online, un a un a músics i cantants professionals i aficionats de les més variades procedències socials (persones amb i sense discapacitat, xiquetes i xiquets d’altes capacitats, músics de carrer…). Una vegada conformada l’orquestra, i després de tan sols cinc dies d’assajos, el blegue oferirà un únic concert i destinarà íntegrament la recaptació obtinguda a sengles projectes de millora de les condicions de vida de persones amb discapacitat intel·lectual a Alacant i Madrid.

Nito Manero va assenyalar que “aquesta iniciativa permetrà la creació d’un nou centre d’Atenció primerenca a Alacant”

Podran formar part de l’Orquestra Dreamers 2020 músics professionals o afeccionats voluntaris de nacionalitat espanyola o estrangera, que toquen instruments propis de les famílies de corda, vent fusta, vent metall, percussió o arpa. Per a participar és necessari haver complit 11 anys amb anterioritat al 16 d’abril de 2020. Els menors d’edat hauran d’enviar, al costat de la seua candidatura, el  document de cessió d’imatge  a l’adreça de correu: dreamers@fundaciongmp.org.

Ramón Torrelledó va plantejar que “aquest concert forma part d’una guerra pel talent de molts músics, un trànsit de la intel·ligència al talent que actuarà de manera adequada amb brillantor en el concert”

Els projectes seleccionats

Els dos projectes beneficiaris, als quals es destinarà el 100% de la recaptació de Dreamers In White, tenen en comú l’afany per millorar les condicions de vida de persones amb discapacitat intel·lectual. El primer d’ells és el de l’associació APSA, a proposta de la Fundació Marjal. Concretament, part de la recaptació de DREAMERS IN WHITE es destinarà al nou centre d’atenció primerenca que obriran en les pròximes dates a Alacant.

L’altre, signat per l’organització Down Madrid, és un programa d’hàbits saludables per al col·lectiu de persones amb síndrome de Down al llarg de totes les etapes vitals, des de la intervenció en fisioteràpia en bebés fins als treballs per a minimitzar els efectes que genera la disminució de la massa muscular en edats adultes.

El director

El treball de Ramón Torrelledó abasta tots els àmbits de la música, no sols com a director d’orquestra, sinó també com a compositor, intèrpret, arranjador i divulgador. Ha ocupat llocs de responsabilitat en orquestres com la Filharmònica de Bucarest, la Simfònica de Moscou, la Simfònica de l’Òpera del Caire o l’Orquestra Europea de Concerts, entre moltes altres.

No obstant això, la seua biografia quedaria incompleta si no es destacara el seu perfil més solidari, així com la seua obstinació per portar la música a tota mena d’escenaris: fàbriques, presons o hospitals. Servisca com a exemple el concert que va dirigir en l’estiu de 2005 en el camp d’extermini d’Auschwitz per a commemorar el 60 aniversari del final de la II Guerra Mundial.

La Fundació Gmp

La Fundació Gmp és una organització privada sense ànim de lucre que té com a objectiu fonamental millorar la qualitat de vida de les persones amb Dany Cerebral Adquirit, síndrome de Down i amb altres tipus de discapacitat intel·lectual, per a aconseguir la seua plena integració familiar, escolar, laboral i social.

La Fundació Marjal

La Fundació Marjal porta, des de 2009, any de la seua constitució, treballant en els següents àmbits: en el cultural, a través del desenvolupament de programes relacionats amb els hàbits socioculturals, patrimoni, tradicions, esport, folklore i art. En l’àmbit Mediambiental, a través de projectes sostenibles i en sintonia amb el entorn, donant suport a les iniciatives d’energies renovables, etc. i en el marc Social, secundant diferents mesures i programes d’inserció soci/laboral de persones amb discapacitat i problemes d’integració, la promoció de el voluntariat social o la cooperació al desenvolupament.

Associació APSA

El seu objectiu principal és acompanyar i fer costat a usuaris-as i a les seues famílies, afavorint al màxim la seua autonomia i el desenvolupament del seu potencial. Per a això disponens de programes específics de prevenció, atenció primerenca, educació, salut, formació, habitatge, oci i ocupació, orientats a facilitar la seua inclusió social i laboral.