Dimecres que ve 3 de juny a les 19 hores Espai 17 Muses amb el patrocini de la Seu Universitària ciutat d’Alacant s’organitza la conferència de l’escriptora Espido Freire “Què pot fer per tu la literatura? Escriure i llegir en els nous temps”.
Per a assistir a la mateixa cal registrar-se en https://espacio17musas.com/ que remetrà la clau d’accés a aquesta.
Espido Freire ha publicat, entre altres novel·les, “Soria Moria” (Algaida, Premio Ateneo de Sevilla 2006) y «Llamadme Alejandra» (Planeta, Premio Azorín 2017).
Amb “De la melancolia” (Planeta, 2019) suma en total nou novel·les publicades, a les quals cal afegir diversos llibres de contes, (entre ells “El tiempo huye”, Premi NH 2001). Destaca també per la seua producció assatgística: els seus temes oscil·len entre l’anàlisi social, (“Primer amor” “Mileuristas”, “Los malos del cuento”) la (“Para vos nací”) i els viatges (“Querida Jane, querida Charlotte”, “Hijos del fin del Mundo”, Premio de Libro de Viajes de Llanes 2009). Altres tres assajos (“Cuando comer es un infierno”, “Quería volar” y “La vida frente al espejo”) tracten el tema del cos femení i els conflictes entre emoció i malaltia.
Ha impartit cursos de creació literària en les principals universitats espanyoles i diverses internacionals. S’ha especialitzat en cursos d’expressió oral i escrita i en oratòria per a professionals. És directora del Màster de Creació Literària de la Universitat Internacional de València, VIU i professora en aqueixa mateixa universitat.
Manté la seua pròpia pàgina web, www.espidofreire.com , el Canal de YouTube i posseeix perfils en Facebook, Twitter i Instagram @espidofreire. Aqueixa faceta va ser reconegut amb el Premi Influencers a la més destacada figura cultural de 2018 per part de la revista del mateix nom.
La crítica l’ha saludada com a una de les veus més interessants de la narrativa espanyola, i les lloances que van sorgir amb la seua primera obra han acompanyat les seues següents novel·les. Els seus lectors i reconeixements han aconseguit que siga una de les autores més conegudes i singulars a Espanya durant els últims vint anys. Ha sigut traduïda a l’anglés, francés, alemany, portugués, italià, grec, polonés, holandés, turc, lituà, croat, serbi…
Comentarios