El Consorci per al Desenvolupament Econòmic del Baix Segura (Convega), continua potenciant la marca territori ‘Baix Segura, la teua terra i la meua’, i ho farà amb la seua presència en la VIII edició del Festival Gastrovegabaja, que es desenvoluparà del 20 al 22 d’octubre en el recinte del Parc Antonio Soria a Torrevella.

La marca territori participa en este festival per a posar en valor la rica gastronomia comarcal i donar a conéixer la riquesa que atresora la Vega Baixa del Segura. En este sentit, comptarà amb un estand informatiu en el qual, a més, es repartiran postals turístiques als visitants del festival.

L’esdeveniment Gastrovegabaja està organitzat per l’Associació d’Empreses d’Hostaleria de Torrevella i Comarca, entitat adherida a la marca territori, se celebrarà de 10:00h a 19:30h i es podran degustar plats típics oferits per destacats restaurants de la Vega Baixa a un preu de 4€.

La directora de Convega, Rosa Fernández, ha assenyalat que un dels eixos estratègics de la marca territori és la gastronomia perquè és un dels elements que cohesionen la comarca i un símbol d’identitat de la Vega Baixa.

En este sentit, continua Rosa Fernández, “la marca territori ha de ser present en un aparador que ret homenatge a l’art, la cultura i la gastronomia de la nostra terra”.

35 models diferents de postals

Els visitants al certamen podran fer-se amb les postals turístiques que ha editat la marca territori. En total hi ha 35 models diferents de postals que inclouen un collage amb 8 fotografies icòniques de cada població, una per municipi, així com postals amb imatges genèriques que fan al·lusió a l’horta, gastronomia, litoral i el patrimoni de la comarca.

Un element per a enriquir esta experiència en el qual a més, en el revers de totes les postals s’inclou una frase en la qual s’indica que “la distància entre la Vega Baixa del Segura i tu es mesura en esta postal”. Estes postals formen part dels més de 600 mil exemplars que estan disponibles en les oficines de turisme o en els diferents ajuntaments de la comarca.

Les imatges de les postals són obra del reconegut fotògraf Pablo Rodríguez Laguía. Laguía és ambaixador de Cànon, ha sigut citat en diverses publicacions com un dels millors fotògrafs del món, i el seu treball ha sigut publicat en revistes com a Ela doble o Vogue; entre altres.