Costa Blanca acollirà la “III Setmana de l’Espanyol” organitzada per la Federació Espanyola d’Associacions d’Escoles d’Español per a Estrangers -FEDELE- en una acció en la qual col·laboren el Patronat de Turisme Alacant City&Beach i el Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca.
El president de la Diputació Provincial, Toni Pérez, la regidora de Turisme, Ana Poquet, el director del Patronat Provincial de Turisme, José Mancebo i la presidenta de FEDELE Comunitat Valenciana, Victoria Sanahuja, han presentat aquest dimecres la iniciativa en la Diputació Provincial.
El president de la Diputació ha assenyalat que la “Costa Blanca s’ha convertit en els últims anys en un destí indiscutible de turisme idiomàtic per la inigualable relació qualitat-previ dels seus serveis i recursos, per la climatologia i les propostes de gastronomia, oci i esport, així com per la qualitat dels diferents programes d’espanyol que existeixen en els centres educatius de la nostra província”.
Poquet ha ressaltat el fet que FEDELE hagi apostat “per triar a Alacant per a aquesta iniciativa que l’Ajuntament ha recolzat des del primer moment i de la qual ens sentim molt orgullosos”. Així mateix, ha afegit que el llistó “està molt alt després de Salamanca, però la ciutat estarà a l’altura de les circumstàncies, perquè apostar per Alacant és fer-ho a cap segur. Ens uneix amb FEDELE la vocació de convertir l’aprenentatge en alguna cosa més, en un cúmul d’experiències”.
“L’impacte del turisme idiomàtic és important perquè són 700 euros per alumne i setmana, així que en aquesta cita es donaran la mà dos tipus de turistes el mice, de Congressos, i l’idiomàtic, dos sectors pels quals aposta el Patronat Alacant City&Beach”, ha conclòs Poquet.
L’esdeveniment reunirà més de 250 participants entre agències idiomàtiques i turístiques, centres federats, estrangers, alumnat, professorat i equips directius de 25 països per a potenciar sinergies i negocis entorn del turisme idiomàtic i al flux d’estudiants internacionals.
“Aquesta trobada impactarà positivament en la projecció internacional dels destins i de la marca Costa Blanca, proporcionant una oportunitat única perquè la província i la ciutat d’Alacant pugui mostrar la seva oferta cultural, atractius turístics i recursos gastronòmics i d’oci a una audiència internacional”, ha manifestat Toni Pérez.
La presidenta de FEDELE Comunitat Valenciana ha afirmat que “poder tenir a Alacant la III Setmana de l’Espanyol ens entusiasma i és fabulós, perquè les escoles d’espanyol aquí compten amb moltíssima qualitat i la Comunitat Valenciana és una de les autonomies més potents en la recepció d’estudiants”.
En aquest sentit, ha afegit que el turisme idiomàtic “gaudeix de molt bona salut i la ciutat d’Alacant sempre ens ha donat suport, perquè aposta per l’ensenyament de l’espanyol com a llengua extragués i acollir aquest esdeveniment posarà a la província en el mapa mundial d’un sector que aporta gran valor a les ciutats”.
“Els estudiants d’espanyol són turistes romàntics que veritat valoren i respecten les nostres ciutats, els nostres espais i, en definitiva, els nostres costums, per això que és un honor per a qualsevol ciutat acollir a aquesta mena d’estudiants”, ha assegurat.
Congrés
El director del Patronat Costa Blanca ha detallat que agències idiomàtiques i turístiques, centres federats, escoles internacionals, alumnat, professorat i equips directius participaran en aquesta cita anual del calendari de FEDELE, que les seves dues primeres jornades (el 21 i 22 d’octubre) són virtuals, a les quals prosseguiran altres sessions presencials en el ADDA 8del 23 al 26 d’octubre).
En total, seran més de 56 hores lectives amb prop de mig centenar d’activitats formatives, dues trobades empresarials, 52 ponents i més de 250 participants.
Es tracta d’un gran esdeveniment que comptarà amb diferents agendes dissenyades específicament per als diversos perfilis participants, així com una àmplia agenda cultural a la ciutat.
La Federació, en els més de 20 anys d’història que l’avalen, ha desenvolupat desenes d’activitats, tant dins com fora del país, sempre amb uns objectius clars: potenciar les immersions lingüístiques a Espanya, divulgar l’idioma, potenciar la qualitat de l’aprenentatge ELA i establir vincles de col·laboració per al benefici dels centres adscrits i del sector en general.
Mosso ha concretat que la “III Setmana de l’Espanyol” comptarà amb activitats formatives tant en el camp de la didàctica com en temes de màrqueting, estratègia i economia entorn de la llengua. També inclourà dos workshops amb una durada de 25 minuts entre agències, centres internacionals i centres espanyols i una gala de tancament, on es lliuraran els ‘III Premis al sector ELA’, a més del 25 Aniversari de la Federació.
“Es tracta d’una col·laboració estratègica i en l’última dècada hem treballat amb FEDELE de forma molt intensa. Estem agraïts i preparats per a albergar aquest esdeveniment que ens posiciona com a destí idiomàtic i turístic tot l’any”, ha indicat el director del Patronat Costa Blanca.
Comentarios