La Regidoria de cultura centra la seua programació per al dia del llibre, a través de les biblioteques municipals, tot i que el Museu d’art contemporani també commemorarà aquest dia.

Com s’ha anat succeint amb la resta de la programació cultural, a causa de la situació que estem passant per aquestes setmanes, totes les propostes es faran a la pàgina web del Consell i a les xarxes socials de biblioteques municipals i macA, respectivament.

  • BIBLIOTEQUES

Aquest any, concretament el 17 d’octubre de 2020, se celebren un centenar d’anys del naixement de Miguel Delibes i, per tant, les biblioteques municipals, volien retre homenatge a l’escriptor durant aquesta celebració.

Per fer-ho, l’usuari podrà conèixer tot el catàleg bibliogràfic de Miguel Delibes en la nostra xarxa de biblioteques municipals, així com acostar una mostra de llibres disponibles per l’autor vallisoletan Miguel Delibes en el centenari del seu naixement.

D’altra banda, es planteja que els usuaris que participen activament en aquesta celebració, i per fer-ho, envien un vídeo amb un fragment de qualsevol obra de l’escriptor per publicar a les nostres xarxes socials.

Mai millor moment per recordar la cançó «tot està en els llibres», el coautor del qual va ser Luis Eduardo Aute. El llibre com a font de tota la cultura i petit homenatge al desaparegut artista.

Bibliotecaris i bibliotecaris de la xarxa de biblioteques públiques municipals d’Alacant volem presentar-nos i animar a tots els amants de la cultura a participar en la celebració del dia del llibre, a través d’un vídeo realitzat per ells, oferint la possibilitat de conèixer un gran escriptor de les nostres lletres: Miguel Delibes. I recorda que pots seguir prestades llibres, revistes, audiollibres, contes infantils… a la nostra plataforma eBiblio.

  • MACA, MUSEU D’ART CONTEMPORANI D’ALACANT

Un any més, amb motiu de la celebració del dia del llibre, la biblioteca MACA torna a «participar» en el que es coneix com BookCrossing. En aquesta ocasió, i a causa de la impossibilitat de dur a terme l’alliberament de llibres, el Museu ha participat en un vídeo realitzat per l’ARTIUM de Vitòria, que es pot veure a les xarxes socials del Museu.

A més, el MACA, volia mirar enrere, i per a això s’ha preparat un resum amb totes les edicions realitzades fins a la data de la BookCrossing, que es remunten a 2012.