El regidor de Cultura, Raúl García de la Reina, ha presentat la programació cultural d’estiu, una oferta d’activitats amb públic dissenyada tenint en compte les condicions de seguretat, mesures de prevenció i higiene, autoprotecció i distanciament social de seguretat que han de regir en esta nova normalitat que segueix als mesos de confinament. Per este motiu s’adoptaran mesures com la limitació dels aforaments, la venda anticipada d’entrades, que sols es podran adquirir en línia o en punts de  venda predeterminats, i no en taquilla abans dels espectacles, o l’ús obligatori de mascaretes per a assistir-hi a les activitats programades.

Exposició al Centre d’Art

La programació d’estiu s’estrena el 3 de juliol amb la inauguració de l’exposició Corrimiento al rojo, de l’artista Carles Romany, al Centre d’Art l’Estació. La pràctica artística de Carles Romany Giner (Dénia, 1992) aprofundeix en els mecanismes que regeixen el nostre univers, indagant en les estructures més ínfimes, i explora la transferència de coneixements científics a conceptes artístics, oferint respostes visuals a l’enigma del que succeeix en les esferes més elementals. Les obres exposades a esta mostra, que es podrà visitar fins al 30 d’agost, pertanyen a les sèries Fractura Elemental i Simetrías Rotas. L’accés al Centre d’Art per a vore l’exposició s’ha de fer amb mascareta. Tant el dia de la inauguració com la resta dels dies, l’aforament a la sala d’exposicions està limitat a 20 persones.

Concert de campanes

El 7 de juliol arriba la que, en paraules de García de la Reina, és la “gran novetat” d’esta programació: un concert de campanes a cura de Manuel M. Hervás Lino, compositor, director d’orquestra i campaner. Hervás Lino interpretarà tocs de campanes propis  dels territoris de l’Antiga Corona d’Aragó. Tocs de festa, crides a missa, a  difunts, a mort  del  rei, tocs a l’alba i molts més que componen un ampli catàleg d’esta tradició que constitueix una part fonamental, i certament oblidada, del nostre patrimoni històric i cultural. Este concert de campanes tindrà com a escenari l’església de l’Assumpció i començarà a les 20.30 hores.

Festival de Música amb solidaritat

La Regidoria de Cultura continua apostant per la programació d’activitats als jardins de Torrecremada, un indret amb condicions òptimes per a assegurar les normes de seguretat bàsiques d’estos temps. L’aforament d’este espai a l’aire lliure s’ha reduït a pràcticament la meitat i podran accedir-hi un màxim de 212 persones a les activitats programades. Per qüestions de seguretat i higiene, no hi haurà servei de barra ni parades de menjar i s’instal·larà un únic bany químic, l’accés al qual estarà controlat per personal de l’ajuntament, com també l’entrada als jardins i l’acomodament del públic.

Al mes de juliol se celebrarà un Festival de Música amb concerts cada divendres, a les 22.30 hores.

El festival s’enceta el 10 de juliol amb l’actuació del Spanish Brass Quintet i Carles Dénia, que presenten el projecte Mira si hem corregut terres, una barreja de cançons contemporànies d’autors com Raimon o Serrat o La Gossa Sorda, amb composicions que procedeixen de l’època de la presència musulmana en la Península Ibèrica o de la tradició musical de la Corona d’Aragó. El 17 de juliol se celebrarà un recital d’òpera i sarsuela amb les veus de Larisa Stefan, Amber Fasquelle, Evgeniya Khomutova i Max Hochmuth, del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts de València, acompanyats al piano per José Miguel Román. Interpretaran obres d’Offenbach, Bizet, Poulenc, Capí, Chueca o Barbieri, entre altres compositors.

Divendres 24 de juliol es proposa un passeig pels temes dels grans musicals de Broadway interpretats pel quartet de saxofons Púrpura Pansa i, per a finalitzar este festival de juliol, el 31 de juliol Carmen Paula Romero, al piano, i Ángel Belda, clarinet, oferiran el concert “Ritmes de Nord i Sud”, un viatge per la música clàssica més desenfadada del nord i el sud d’Amèrica que transitarà per la milonga, el vals, el tango i, fins i tot, el flamenc, fins a arribar a les melodies del blues i el jazz, territori cultural d’Amèrica del Nord.

El preu de les entrades és de 5 euros i la recaptació es destinarà íntegrament a les entitats que integren la Mesa Solidària de Dénia (Cáritas, Cruz Roja, Ejército de Salvación i Extiende tu mano). La venda d’entrades es farà únicament en línia a la pàgina d’InstantTicket a partir de l’1 de juliol.

Jazz a Torrecremada

Al mes d’agost, els jardins de Torrecremada es convertiran de nou en escenari del Festival de Jazz de Dénia. Cada dijous, a les 22.30 hores, una proposta musical. El dia 6 d’agost, la vocalista Hetty Kate amb el seu quartet de músics inaugurarà esta edició del festival. El dia 13 es reuniran a l’escenari dos figures estretament relacionades amb este festival denier: el saxofonista Enric Peidro, director artístic de l’esdeveniment, i el també saxo tenor Ray Gelato, acompanyats pel seu trio habitual. Presentaran en el concert que oferiran a Dénia el seu nou treball discogràfic, With all due respect.

El pianista italo-canadenc afincat a la Comunitat Valenciana Fabio Miano protagonitzarà el concert del dia 20 d’agost, amb el seu trio i, el dia 27, tancarà el festival l’actuació de Wax&Boogie amb l’acompanyament especial del saxofonista Drew Davies. Rythym&blues, boogie woogie i swing per a acomiadar la sisena edició del Festival de Jazz de Dénia.

El preu de les entrades és de 12 euros i es poden adquirir, sols anticipadament, en la pàgina web d’Instant Ticket o personalment en Casa Benjamín, l’hotel Chamarel i les tendes Ale Hop del carrer del Marqués de Campo i del Centre Comercial Portal de la Marina.

Música als barris

Una alta iniciativa d’este panorama cultural estiuenc és la música als barris que portaran els membres de l’Agrupació Artística Musical de Dénia.  Al capvespre dels dies 18 i 25 de juliol i 8, 15 i 22 d’agost, entre les 19.30 i les 22 hores, els músics de la banda, en formacions petites, ompliran de música els carrers dels barris deniers, que recorreran en cercavila.

Cine a la vora de la mar

Per últim, Cultura ha inclòs en les activitats una de les cites amb més èxit de la programació d’estiu, el Cine Vora Mar, destinat a un públic familiar. Totes les projeccions es realitzaran a la platja Punta del Raset, a les 22 hores. El regidor de Cultura ha recordat l’obligatorietat d’acudir-hi amb mascareta i respectar la distància interpersonal de seguretat.

La programació del Cine Vora Mar 2020 és la següent: Pokémon: detective Pikachu (19 de juliol); Shazam! (26 de juliol); La LEGO pel·lícula 2 (2 d’agost); Men in Black International (9 d’agost); Dentro del laberinto (16 d’agost); Ocean’s Eight (23 d’agost) i Small Foot (30 d’agost).