La regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Campello no s’oblida que, també en ple estat d’alarma, el dijous 23 d’abril es commemora a tot el món el Dia del Llibre. La Biblioteca Municipal ha ultimat un calendari d’accions que se succeiran de dilluns a dijous, i que serviran per a acostar-nos més a la literatura i valorar el valor de gaudir d’una bona lectura, sobretot en aquests moments en què disposem de més temps per a això i sentim la necessitat d’evadir-nos de la dura realitat.

Les activitats, online i interactives, començaran el dilluns a les 17,30 hores, amb la proposta “Vull compartir lectures”, en la qual participen mamàs i papàs que comparteixen experiències lectores amb els seus fills confinats.

El dimarts, a partir de les 18,45 hores, se celebrarà una altra jornada del “Club de la lectura adult”, dirigit per Conchi Agüero, mentre el dimecres, a les 19,00 hores, es reserva per a l’habitual “Club de lectura juvenil”.

JORNADA ESPECIAL

El dijous, 23 d’abril, serà especial, amb tres activitats amb la qual podrem gaudir durant tot el dia gràcies a la iniciativa del bibliotecari Daniel Alberola.

Arrancarà la jornada cultural amb el batejat com “Muro literari”, per al qual es reclama als interessats que aporten xicotets fragments, frases o reflexions d’algun llibre que hagen llegit o estiguen llegint. Els interessats estaran connectats en horari de matí i vesprada (de 12,00 a 14,00 i de 17,00 a 18,30 hores), per a facilitar que la gent se sume al grup en l’horari de major conveniència personal i faça arribar mitjançant videollamada els seus suggeriments. La Biblioteca farà arribar un enllaç al matí i un altre a la vesprada. “Només us demanem 15 minuts del vostre temps”, assenyala Dani Alberola.

Es tracta del “Muro literari contra el coronavirus”, en el qual es demostrarà la fortalesa emocional dels campelleros i campelleras. Un aparador amb frases o fragments de llibres per a protegir-nos del coronavirus, és aquest cas una protecció d’esperança i solidaritat.

També a la vesprada, de 18,45 a 19,50 hores, gaudirem d’una trobada cultural virtual amb Alicia Sellés Carot, expresidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, que ens parlarà de la “Agenda 2030, desenvolupament sostenible”, una temàtica fascinant que afecta a tots

Finalment, es proposa als amants de la cultura participar en una acció conjunta per a confeccionar una història col·lectiva a través de Telegram, per a donar forma a un microrelat que ha de quedar ultimat aqueix mateix dia 23. Els participants seran els que decidisquen quins rumbs ha de seguir el relat, seguint una dinàmica participativa nova

Cultura recorda que per a sumar-se a qualsevol de les activitats proposades és necessari enviar un correu electrònic indicant-lo a biblioteca@elcampello.org, perquè se li puga facilitar enllaç a les reunions.