L’Institut Valencià de Cultura ofereix al Teatre Arniches l’espectacle ‘Un segle d’abismes’ de la companyia valenciana Bramant Teatre, el divendres 12 de maig a les 20.30 hores, i reprén les sessions matinals de la seua programació Som Menuts per a públic familiar, amb la dansa d’MA Compagnie – Marc Lacourt amb la seua peça ‘La serpillère de Monsieur Mutt’.
‘Un segle d’abismes’, d’Amparo Vayá, sorgeix de la necessitat de parlar de la memòria històrica des de la perspectiva de gènere; recuperar la veu de dones que van lluitar i van creure en una societat més justa i igualitària, i com la pervivència d’aquesta repressió ha arribat fins als nostres dies. Ho fa a través de sis personatges interpretats per Laura Useleti, María Minaya, María Guerra, Teresa Crespo, Ruth Lezcano i Laura Pellicer. Les sis veus de mares i filles des de principis de segle fins als nostres dies.
Aquesta obra és el relat dels abismes entre dones que van aconseguir arribar a llocs on ni tan sols van somiar les seues mares. Un homenatge a totes aquelles dones que van lluitar per la igualtat, amb esperança i generositat, i a vegades amb la seua pròpia vida, pensant en el futur.
Torna Som Menuts al matí del diumenge
Torna la programació de Som Menuts el diumenge 14 de maig a les 12.00 hores. El públic familiar té una cita amb  la dansa que porta MA Compagnie – Marc Lacourt en la seua peça ‘La serpillère de Monsieur Mutt’.
Lacourt crea un món imaginari a partir d’un utensili quotidià: el pal de fregar, que esdevé protagonista i una excusa per a convidar els més menuts a seguir l’empremta de la història de l’art, la delicadesa del gest i el plaer d’una dansa.
Mitjançant la participació dins de l’espectacle com a espectadors actius, els xiquets i xiquetes són convidats a modificar la seua mirada sobre les coses: aquest misteriós pal de fregar es torna La Gioconda, s’eleva en l’aire com el gran Nijinsky, llisca, salta, juga amb nosaltres i de sobte… l’art ix de l’armari, deixant volar la nostra imaginació.

Venda d’entrades:

‘Un segle d’abismes’
https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=140523bramant
‘La serpillère de Monsieur Mutt’
https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=140523marc